Silivri



25.Nisan.2013
   Saat  3.00 de Marmara Ereğli Balıkçı Barınağında üzerine  bağlandığım tekne çıktı . Teknenin çıkması için benim bağlandığım yerden hareket ederek yol vermem gerektiğinden ben de uyandım. Henüz tekrar uyumuştum ki ikinci teknede saat 4.30 da çıktı. Daha geride kalan  tekneye aborda oldum.
   Saat 7.30 da uyandığımda uykumu almış vaziyetteydim. Balığa çıkanlar da geri dönmeye başladılar. Kahveye giderek çayımı içtim. Hava durumuna göre bugün de rüzgar yok. Gene motor yelken deneme yapacağım.
  Ereğli den Gümüşyaka ya kadar motor yelken geldim. Arada sağanaklar oldukça yelken doluyor. Bu arada Yunus balıkları da yanımda yüzüyordu.



   Saat 12 olduğunda Gümüşyaka da güneşlenme platformu olarak yapıldığını sandığım iskeleye bağlanarak öğlen yemeğimi yedim ve kahvemi içtikten sonra yola koyuldum. 

                                         Gümüşyakadaki yemek molası verdiğim yer

   Rüzgar motor çalışmadan tekneyi kımıldatacak durumda. Dünden beri ilk defa motor olmadan gidebiliyorum. Kınalıyı geçtikten sonra kıyıda rüzgar az  açıkta rüzgar var gibi görünüyor. Yavaş da olsa açığa çıkabildim. Karşıdan Silivri doğalgaz dolum platformu. 500 mt yakınından geçmek yasakmış.



 Platform hizasına gelince rüzgar ne açıkta ne kıyıda var. Gene motora müracaat. Doğalgaz dolum platformunu geçince barınağın mendireği göründü. Burada da kıyıda bol miktarda plankton var. 





Silivri barınağı iki bölüm. Önce ilk bölümü şöyle bir dolaştım. Boş bir yeri gözüme kestirdim. Daha sonra ikinci bölüme baktım. Rıhtım üzerinde balıkçı lokantaları var. Hemen her yerde tonoz atılı.dönerek az önce gözüme kestirdiğim yere bağlandım. 



300 tekne kapasitesi var . Güven Bey le buluştuk. Güven bey edebiyat Öğretmenliği yapıyor. Kendine ait 520 rota yelkenlisi gördüm. Daha büyük 7-7,5 mt bir yelkenli arzuluyor.Ailesinin işlettiği bir balık lokantası var. Poyraz Balıkçılık.
   Bu gece buradayım. Yarın hava durumuna göre sabah tan veya akşamüstü çıkarak Selimpaşa ya varmaya çalışacağım.


0 yorum: