Burhaniye Balıkçı Barınağı- Balıkesir, Burhaniye

Koordinatı: 26 55’53’’E, 39 29’08’’ N
Ücret:   yat limanı be balıkçı barınağı olarak iki tarife uygulanıyor. Ücret tarife listesi ekli fotografta
Kapasite: 150 tekne
Derinlik:  -3 -4,5 metre
Elektrik-Su: var (su şimdilik ücretsiz)
Güvenlik: Yat limanı bölümünde var, Balıkçı barınağı bölümünde yok.

         26 55’53’’E, 39 29’08’’ N   Koordinatlarındaki Burhaniye Balıkçı Barınağı Altınoluk tan 9,5 DM, Akçay dan 6 DM mesafededir.  Çanakkale den inerek güneye giden teknelerin rotalarında planlamadıkları bir yer olan Burhaniye,  Müsellim geçidi kullanarak Ayvalık yönüne giden tekneler bile yollarını yaklaşık on beş deniz mili uzatacağından, Babakale den sonra doğrudan veya Altınoluk civarında bir limana uğradıktan sonra Ayvalık a gitmeyi tercih ediyorlar.
    Barınak marina fiyatlarına göre ekonomik olmasına rağmen uzun süreli konaklamak veya kışlamak dışında tercih edilmiyor. Burhaniye Balıkçı (bir kısmı yat limanı) Barınağı için irtibat telefon numaraları  0 266 412 99 50 ve 0533 145 81 29 dur.




   Barınağın inşası öncesi yapılan hesaplamalarda özellikle zemin etüdü aşamasında yapılan hatalardan dolayı, inşası sırasında oluşan bir çökmeden sonra bir süre tamamlanamamış, gereken ek istihkakın çıkmaması müteahhit  firma tarafından işin bitirilerek tesliminin yapılmasına imkan vermemiş.  Daha sonra kesin devir şekliyle Burhaniye Belediyesine verilmiş. Eski kayıtlarda S.S Burhaniye Şarköy Taylıeli Su Ürünleri  kooperatifince işletiliyor yazmasına rağmen gerçek anlamda kooperatif uhdesine hiç geçmemiş.



     Burhaniye Belediyesi  Barınağın nasıl işletileceği konusunda araştırmalar yapmış, Belediye encümen heyetinden bir gurupla bazı marinalar ziyaret edilerek örnek bir model aranmış ve bu süre içinde Barınak alanının dışına çekilen tel örgü dışında neredeyse bir işlem yapılmamış. Daha sonra Yat limanı olarak ayrılan bölüm 1,80 yüksekliğinde tel örgüyle çevrilerek kartlı kapı sistemleri  ve kamera konularak yirmi dört saat esasına göre güvenlik görevlisi istihdam edilmiş.



   Girişte iskele fenerinin arkasında, çekek yeri ayrım rıhtımına kadar olan küçük alandaki balıkçı barınağı bölümünde mevcut güvenlik sistemlerinin hiçbiri yok. Balıkçı Barınağı bölümünde beton rıhtım olmadığından  bazı tekne sahipleri tahtalardan kendilerine basit iskeleler yapmışlar. 


  
  Kara alanı oldukça geniş ve uygun olduğundan bu bölüme, Teknik bölüm, büyük tekneleri karaya almak için lift, sosyal tesisler yapılması planlanıyor olmasına rağmen, belediye tarafından bir tuvalet bile şu ana kadar yapılmamış olması bence buradaki en büyük eksiklik olarak karşımızda duruyor.         

  Halen bir yelken kulübü bulunan belde tüm su sporları için uygun bir doğal yapıya sahip.




0 yorum: