Alibey Adası (Cunda) Balıkçı Barınağı/ Balıkesir- Ayvalık

Koordinatı:  26 39’24’’ D, 39 19’ 48’’ K
Ücret:   Tarım bakanlığı Tarifesi ancak elektrik su ücreti ekleyerek farklı bir metot geliştirmişler.
Kapasite: 150 tekne,  rıhtımda yer bulmak zor da olsa ana mendirek tarafı genelde boş
Derinlik: -2 , -3 metre
Elektrik-Su:  Var
Güvenlik:  kamera sistemi ve görevli bekçi var.



   Kuzeyden yaklaşıldığında Ayvalık adalarını geçtikten sonra, kanaldan ilerlediğimizde kanal bitiminde iskelemizde görünen barınaktır. 400 metre ana mendirek boyu olan barınak 150 tekne kapasitelidir. 120 üyeli S.S. Ayvalık Su Ürünleri Kooperatifi tarafından işletilen barınakta Tarım Bakanlığı fiyat tarifesi uygulanıyor diyen kooperatif başkanı, aynı zamanda su ve elektrik hizmeti ni de fiyata ekliyoruz ancak gelen küçük tekneleri de mağdur etmiyoruz dedi.




  Tarım Bakanlığının Balıkesir ili için belirlediği fiyat, 0-5,99 metre aralığındaki tekneler için aylık 95 tl olmasına rağmen bana gelen duyumlara göre kooperatif 5,75 boyunda bir tekne için aylık 400 Tl talep etmesi doğrusu beni düşündürdü. Elektrik ve su farkı aylık 305 tl midir?



  Barınağın girişindeki iskeleyi sahil güvenlik botu kullanmakta, mendirek içine doğru özel bir tersane işletmesinden sonra barınak sınırı başlamakta. Ayrıca sahil güvenliğin çekek yeri yanında konteyner ofisi ve bot bağlama yeri barınağın hiç te küçümsenmeyecek büyüklükte bir bölümünü işgal etmiş durumda görünüyor.




  Derinliklerin -2 ila -2,5 metre civarında olduğu barınağın dışında yarımadanın Ayvalık tarafına bakan bölümündeki rıhtıma da ayrıca tur tekneleri ve bazı özel tekneler bağlanmış. Elektrik, su, çekek yeri ve güvenliğin  olduğu Ayvalık su ürünleri kooperatifinin irtibat telefon numarası  0266 3272596

0 yorum: