Gülpınar



3 Haziran Pazar sabahı Bozcaada dan ayrıldım. Barbaros tan bu yana onuncu durağımdı. Motorla Bozcaada’nın koylarını gezdim. Marmara denizinden sonra bu koylar…  Adanın güneyindeki feneri döndükten sonra karşımda gördüğüm Midilli miydi, yoksa Baba burnu mu? Siluet halinde gördüğüm burnu kerteriz alarak yelkenle ilerlemeye başladım.

   Rüzgâr batı esiyor. Hedefim Gülpınar. Arada Dalyan var ama Dalyan da bağlanacak yer yok.




 İleride kıyıda bir cami minaresi gördüm. Tahminen Gülpınar burasıdır diye kanaat getirdim ve cami nin minaresine doğru gitmeye başladım. Yaklaştığımda barınağı görmeyi beklerken kumsal dışında bir şey göremiyorum.
   Demek ki daha ilerde ben erken kıyıya yanaştım diye düşünürken, Cem üstat aradı. Geçtim mi? Daha ilerde mi? Diye ona bahsettiğimde kahkahayı koyuverdi. Geçtiysem Babakale ye gideceğim.
   Yelkenlerimi kapatıp kıyıya motorla yanaştım. Barınak falan yok. Sapsarı uzanan kumsal var sadece. Motorla güneye doğru ilerliyorum. Bir anda motor stop etti. İşte yandım. Artık gaz da yemiyordu demek ki motor. İpi bir daha çektiğimde, çalışır gibi yapıp tekrar stop etti. Motorun arkasında bir garip karartı dikkatimi çekti. Motoru kaldırdım, kocaman bir siyah çöp poşeti. Kuzey Ege de poşete takılmıştım. Pervaneyi temizledim. Motoru indirip ipi çektim. Çalıştı. Oh.






Bence Baba burnuna doğru gidiyorum. İleride balıkçı teknesine benzettiğim karaltılar var. Yaklaşınca kumsalın orada bir burun yaptığını ve benim balıkçı teknesi zannettiğim karaltıların da kumsalın arkasındaki sazlıklar da otlayan ve kumsalda güneşlenen İnek sürüsü olduğunu görünce kendime yuh dedim.

  Dümeni sancağa kırarak kumsalın oluşturduğu bunu geçtiğimde Gülpınar barınağının mendireği göründü. Gülpınar barınağı Gülpınar köyüne 5 km uzakta sakin sessiz ve hiçbir tesis bulunmayan bir barınak. Barınakta birkaç balıkçı teknesi ağlarını onarıyor. Bunun dışındakiler de top oynuyor.



Kendime teknede bir kahve yaptım. Saat 15.00 kalmak mı zor gitmek mi zor? Kahvemi içtikten sonra barınaktan çıktım ve artık net olarak görünen baba burnu ve Midilli adasına doğru ilerlemeye başladım.




0 yorum: