Babakale



Baba burnunu döner dönmez, Babakale. Artık eminim çünkü kahvemi içerken aynı zamanda harita çalışmıştım. Burna yaklaştığımda iskele bordomda tepede ağaçların içine yapılmış bir tatil sitesi göründü. Dağın tepesi, ormanın içi nasıl olmuşta oraya tatil sitesi yapılamaya izin verilmiş. Eminim iskânı da alınmıştır. Hem de hiç zorlanılmadan! Burna varmadan Babakale nin kale surları size hoş geldin diyor.




Barınağın girişi doğu da.  Mendireği biraz geçtikten sonra giriş iskelenizde sizi bekliyor. Barınağa girdiğinizde tam karşıya bağlanabilirsiniz ancak doğu eserse sallanma ihtimaliniz çok yüksek. Sancak tarafında ikinci bir mendireğin ayırdığı alan var. İskelenizde baba dağı tüm haşmetiyle ben buradayım diyor.





İçteki bölümde tam karşıma gelen bir boşluk görerek oraya yöneldim. Sancak tarımda uzun zamandır denize çıkmadığını tahmin ettiğim bir balıkçı teknesi var. İskelemde ki teknede biri var.  Balıkçı teknesinin çıkıp çıkmadığını sordum. Çıkmaz diyerek düşüncemi teyit etti.

 Baştan rıhtıma arkadan da balıkçı teknesine Devekuşu nu bağlayarak, akşamdan kalan karagözleri deniz suyuyla temizledim.
   Küçük tavama iki karagöz sığmıyor. Birini pişirirken bir yandan da domates ve soğandan oluşan salatamı yapıyorum. Bu arda pişen balığı tabağa koyarak ikinci karagözü tavaya koydum ve pişen balığı yemeye başladım. Ben mi acıkmıştım yoksa karagöz mü güzeldi? İkinci balık daha pişmeden birincisi bitmişti bile. Bu güzel yemeğin ardından bulaşık faslı da hiç çekilecek gibi değildi ama bulaşık ta bırakmak olmazdı.








Barınaktan köye çıkan yolun başında bir çay bahçesi var. Bir masada okey oynanıyor. Okey oynayanlar başörtüleri ve günlük kıyafetleriyle o köyün kadınları. Egede medeniyet başladı. Çay 50 krş.
   Wırless arıyorum.   Yukarıda otelde var dediler. Otel tam tepede. Ege ve midilli ayaklarınızın altında. Bira kaç para diye sordum. 5tl ağabey dediler. O zaman mesele yok diye düşündüm ve kendime bir bira söyleyerek, bugün çektiğim fotoğrafları blog a yükledim. Hava kararmak üzere. Dönüşte Babakale den Egeyi fotoğrfaladım ve tekneye dönerek uyumaya çalıştım.



0 yorum: