Yeniköy- Çanakkale

                                                  Yeniköy Balıkçı Barınağı Girişi


Yeniköy balıkçı barınağına girdiğimde hayret ettim. Bir boş yer var, sol tarafımda gördüğüm tepe ağaçlık, sakin sessiz insana dinginlik veren bir havası var. Barınağın içinde motoru boşa alır almaz stop etti. Demek ki benim tamirat işe pek yaramadı. Tekrar çalıştırmak için yeltendim. Çalışmıyor. Bereket barınağın içi geniş ve giren çıkan yok. Birkaç denemeden sonra çalıştı.

 Karşımda boş bir alan var. Aborda da oluna bilinir baştankara da yanaşılabilir bir mesafe. Baştankara yapsam demir atmam lazım.  Baş ipini kamaranın üzerine aldım. Arkaya da bağladığım bir halatı hazır ederek baştankara yanaşmak üzere ilerliyorum. Tornistan denemesi. Vites boşa gelince motor gene stop etti. Motor stop ettiği için biraz hızlı girdim. Baş ipini ve önceden arkaya bağlayarak hazırladığım halatın ucunu da elime alarak karaya atladım. Önce baş ipini bağladım. Daha sonrada arkadan gelen halatı bağlayarak rıhtıma iskeleden aborda oldum. Tam önümde su musluğu var. Kullanma suyunu taşıma derdim yok.
   Köy yaklaşık 500 metre mesafede tepede kurulmuş. Barınağın güney tarafında kumsal var. Barınağın çıkış hizasında hem kumsaldakilere hem de barınağa hizmet veren Recep Bey in işlettiği restoran ve kafeterya. Her yerde olduğu gibi burada da önce wırless var mı? Diye sordum. Evet var.
 



                                                 Erdal ve İbrahim abilerle beraber

Bahçede ağaçların altındaki bir masaya oturdum. İki gün önce Seddülbahir de tanıştığım İbrahim Bey e rastladım. Birkaç kişi sohbet ediyorlar. Çay daha demlenmemiş. Saate baktım 10.15.  Bana öğlen oldu gibi geliyor. Çay olana kadar İbrahim Bey ve Erdal Bey ile sohbet ediyor, bölge hakkında onların tecrübelerini ve önerilerini dinliyorum. Daha sonra da çaylarımızı içerek, Erdal beyin pehlivan Ali ile olan gerçek hayat hikâyelerine gülüyoruz.
   Tam karşımızda Bozcaada nın parçası olan küçük adalar ve biraz daha güney batı da Bozcaada. Bozcaada nın Yeniköy e mesafesi yaklaşık 7-8 deniz mili. Çaylarımızı içtikten sonra programımda olmayan Bozcaada ya gitmek istedim.

0 yorum: