Güzelce



28 Nisan Pazar

 Selimpaşa barınak çay ocağında sabah çayımı içtikten sonra Selimpaşa dan çıktım. İlk hedefim Güzelce. Selimpaşa dan sonra kıyıya baktıkça gördüğüm şey beton bloklar,oteller,çok katlı yazlık siteler. Selimpaşa nın hemen çıkışında Kadir Has Üniversitesinin kampüsü var. 






  Kumburgaz ı braz geçince bir mendirek benzeri yapı gördüm. Sanırım derenin suyunu kontrol altında denize dökülmesini sağlamak için yapılmış. 




  Güzelce ye yaklaştıkça Kumburgaz ın betonlarından sonra biraz olsun yeşillik görebildim. İsmi ile müsemma derler ya; Nispeten güzelce.



   İlerde güzelce mendireği göründü. Aynı mendirek içinde hem güzelce Marina Hem de Balıkçı barınağı var. Önce marinaya girdim. Plamar botuyla Ümit Bey karşıladı. Nazik ve hoşsohpet birisi. Marina liftlerinin kapasitesinden büyük teknelere hizmet verebiliyor. Gözucuyla gördüğüm kadarıyla bağlı teknelerin en az %50 si yabancı bayraklı. Devekuşu nun bir gece konaklama fiyatını sordum. 52. Tl



  Daha sonra hemen dibindeki balıkçı barınağına girdim. Karadaki tesisleri çok temiz. Çekek yerinde harıl harıl hazırlıklar devam ediyor.Tüm tekneler suya indiğinde boş yer kalmayacak gibi görünüyor.




2 yorum:

  1. Güzel fotoğraflar yakalamışsınız. Bu arada devekuşu ne oluyor?

    YanıtlaSil
  2. Devekuşu ne oluyor derken? adı neden devekuşu diye mi soruyorsunuz yoksa Devekuşu-2 yapıldığında Devekuşu ne olacak anlamındamı soruyorsunuz?

    YanıtlaSil