Sert Havada Devekuşu ve Denizci Yardımlaşması



  30 Nisan 2013
Öğlen de Mimarsinan a geri döndüm. Bülent abi gelmiş. Devekuşu na 10 şişe kadar su, hazır Çorba, soda vs getirmiş.Denizci Acemi denizcinin halinden anlıyor. Birer kahve içtik.
  Saat 14.00 te Erdoğan kaptanda teknesiyle çıkacakmış. Ben bve Bülent abi daha onlardan biraz önce 10-15 knot poyraz esen havada çıktık. Yelkenimiz açılmadan önce biraz takıldı. Daha sonra sorunu tespit ettik ve onarımını dönünce yapmaya karar verdik.
  Ben Devekuşu ile bu havada Bülent abi yanımda olmasa kesin çıkmaz, çıkamazdım. Devekuşunun geçen sene orsa gidemediğinden bahsetmiştim. İki saati geçen seyrimizde neredeyse tamamen orsa seyri yaptık. Direğimin ve armanın zayıflığı ortaya çıktı. Direk resmen yay gibi eğiliyor. Korkmadım mı? Doğrusu biraz korktum. Büyükçekmece koyunu iki yana üç dört defa geçtik. Hemen her şekilde Devekuşu sınanmış oldu benim de Devekuşu na güvenim arttı.
   Arada ben dümenle Devekuşu nu orsadan apaz a doğru kaçırdığımda Bülent Abinin gözlerinden apaz da gitmekten pek zevk almadığı okunuyordu.
  Ha ben yalnız başıma bu havada çıkarmıyım?  Şimdilik hayır. Barınağa döndük ve Bülent abi onarıma başladı. Daha doğrusu ayara.



  Bizden yaklaşık yarım saat sonra Erdoğanlar döndü. Devekuşunda biraz sohbet ettikten sonra Erdoğan ın evine misafir olduk. Çayımızı içip böreklerimi yiyerek sohbetimiz devam etti. Sağolsun yatmam için ısrar ettiyse de Devekuşunda yatmayı tercih ettiğimi söyledim. Yarın sabah Devekuşu nda buluşarak hep birlikte Avcılar a doğru yola çıkıp, Erdem Çakır ın misafiri olarak Westmarin e gideceğiz. Onlar daha sonra  karayoluyla geri dönecekler.
   Bülent Abiye ondan tüm öğrendiklerim ve misafirperverliği için Erdoğan a misafirperverliği ve yarın Devekuşunun ilk yolcuları olacakları için  tekrar teşekkür ediyorum.

0 yorum: