Tekirdağ ve Tekirdağ Balıkçı Barınağı



23 Nisan . 2013 Salı
  Sabah bağlı olduğum yerde armamı kontrol ettim. Istralya ve carmıhları sıktım. Arkada her şeye rağmen olarak hazırladığım iki boş halatı gererek şimdilik arma işimi hallettim. Dün Birol beyin getirdiği kum torbalarını Kemalle birlikte rıhtıma getirmiştik. Yaklaşık 60 kg kum torbalarını Caner in getirdiği küçük torbalarla da dengeleyerek başaltına yerleştirdim. Devekuşu nun burnu biraz da olsa suya gömüldü.
  Saat 12 civarı Kemal daha sonra eşiş , oğlum ve gelinim geldiler. Liman Çay bahçesine oturduk. Biraz sonra Zafer Türkmen aradı Silivri deymiş geliyormuş. Zafer Bey ve eşi de aramıza katıldıktan sonra Ahmet Çatmadım ve arkadaşı geldiler. Ahmet söz verdiği kağıt haritaları ve bir flash bellek içinde tüm haritaları getirdi. Bu arada Hakan içli de gelerek aramıza katıldı. Faruk Usta çocuğuyla gelerek Devekuşu nu ziyaret etti. 



                                    Ve Nihayet Eşim Devekuşuyla ilk seyrini yaptı.
 
Saat 15 civarı Ben ve eşim Devekuşu ile hareket ederek Yelken kulubünün önüne gittik ve oradaki dostları selemladık. Herkese Çok Çok Teşekkür ederim.
   Rüzgar yok. Yelkenimi ve özellikle camadan sistemimin mekanik çalışmasını denedim. Eşime kısa bir Tekirdağ turu yaptırdığımda saat 18.00 olmuştu.
 Tekirdağ dan Marmara Ereğlisi yaklaşık 20-25 mil. Bu saatte çıkmak imkansız hem de Devekuşunun bağlama kütüğü vize zamanı 5 Mayıs. Yarın sabah Liman başkanlığına giderek vize işimi halletmek istiyorum.

   Tekirdağ Balıkçı barınağı resmi kayıtlara göre 70 tekne kapasiteli. şu anda 100 tekne barınıyor. Çekek yerinin önüne de tekneler bağlanıyor. Barınağın içinde derinlik 2- 3 metre. Koop başkanı Erdal Bey e ne zaman düzelecek bu işler diye sorduğumda cevabi ''dört kolluya binin ce ''oldu.
                                              Tekirdağ Balıkçı Barınağında Deve ve Kuşu

   Tekirdağ da birde marina olacak diye yapılan barınak var . Her nedense bugüne kadar işletmeye girmemiş. Sahipsiz kalan bu yerde neredeyse boş yer yok. Gece üç ışık dışında hiçbir şey yok.
  Yarın Rüzgar olmasa da belli bir noktaya kadar gitmek gerekirse gece demirde kalıp Perşembe günü Marmara Ereğlisi ne varmayı planlıyorum.
  Marmara Ereğlisi nde görüşmek ümidiyle

0 yorum: