Devekuşu nun Sezon Hazırlıkları- 5



   Benzin işi en kolay işti. Parayı veriyosun depoyu dolduruyorlar. İlk sıkıntı benzin deposunun bağlantısında çıktı. Deponun şamandrasını sökerek yanıma hortumu da alıp sanayi ye gittim. Benzin jak ı adı verilen bölüm değişmesi gerekiyor ama sanayi de yok. Çarşıda bir balık malzemesi dükkanında olduğunu söylediler. Neticede jakı bulduk ve aldık. Sıkıntı hortuma jakı takmaya geldiğinde başladı . hortum dar. Isıtarak biraz takabildik. Sıara denemede.
  İpi çek Allah çek motor bir türlü çalışmıyor. Benzin geliyor. Ateşleme tamam ama motor natamam. Son çare servisi aramak. Yarın sabah gelip alacaklar.
  Bu arada  sticker ları yaptırdım. Vinç çiyle konuşacam ama motor çalışmadan nasıl olacak. Tek umudum yarın motorun çalışması.

20.Nisan Cumartesi
   Sabah oldu . Motor servisini bekliyorum. Kemal i aradım . Barbarosa gidiyormuş. Sağolsun yoldan dönerek geldi ve beraber Motoru servise götürdük.
   Bujileri temizlediler, daha sonra da karbüratörü sökerek temizlediler. Ne de olsa altı aydır yatan bir motor. Birkaç denemeden sonra çalıştı. Kuyruk yağı kontrolu de yapıldı. Ben bu arada vinç için görüşmeye gittim.
   Vinç operatörüyle beraber yelken kulubüne gelerek işi nasıl yapabileceğimizi konuştuk. Her şey tamam Pazartesi sabah suya atacağız. Kalan en önemli iş zehirli. Yarın sabahta zehirliyi attığımda Devekuşu suya inmeye hazır olacak.
   Motoru servis getirecekti ama çok yoğun çalışıyorlar. Bu neden le Birol Bey e rica ettim. Beraberce gidip motoru alarak getirdik.
  Altan Bey ile bereber motoru yerine taktık. Saplama cıvatalarıyla da sabitledim.
   21.Nisan Pazar
  Teknenin içinden çıkan ıvır zıvırı toparlamaya çalışıyorum. Öğlen saatlerinde Zehirli boyayı sürdüm. Yarına kadar etrafı toplamak dışında işim yok.
   Umarım yarın sabah dalga olmaz da Devekuşu nu rahatça suya atarız.


0 yorum: