Karamürsel




12. Mayıs.2013
  Sabah Serkan saat 9.00 da geldi yanın kahvaltı için getirdiği böreği yedikten sonra karaya çıkıp Hereke yi turladık. Halılarıyla ünlü Hereke de sadece bir halı imalathanesi kalmış. Bir zamanlar Sümerbank fabrikası olan yer üniversiteye tahsis edilmiş ve ön tarafta sadece müze gibi bir yer kalmış.



  Nuh çimento Hereke nin her türlü güzelliğinin üzerinde bir toz bulutu olarak dikilmekte. Sahilde eski köşklerin arasından tekrar barınağa döndüğümüzde hala rüzgar esmiyordu.



   Bir çay bahçesine oturduk ve gözümüz kıyıdaki bayrak direğinde çaylarımızı içiyoruz. Körfezin karşı kıyısında havanın esmeye başladığının sinyalleri gözle görünüyor.
  Rüzgarı yolda yakalayacağımızı düşünerek Hereke den çıktık. Yelkenlerimizi açtığımızda hava essem mi esmesem mi diyor ama çok geçmeden esintiyi alarak yelkenle ilerlemeye başladık. Elimdeki balık gps inin hız fonksiyonunu bari kullanmak istiyorum. 2 dm hızla ilerlediğimizi söylüyor.
  Karamürsel e doğru kah orsa kah dar apaz ilerliyoruz. Serkan ın ilk yelken seyri. Şansımıza hava ne çok kuvvetli nede yok. Bize göre harika esiyor. Hız göstergemiz bazen 4 dm ni gösteriyor. Yeni oyuncak işe yarayacak galiba. Rüzgar yarı yoldan sonra artmaya başladığında  hızımızı 4.7 Dm olarak gösterdi ortalama da 3 Dm hız yapmışız. Karamürsel de oturan arkadaşım Erol u aradım. O da gelmiş olacağımızı tahmin ederek sahile inmiş. Biz  Barınağı ararken sahilde bize el sallıyordu.
   İçerde bir balıkçı barınağı var biraz ilerisinde de yelken kulubü nün bulunduğu diğer bağlanma yeri.
  Yelken kulubü nün bulunduğu yere girdik. İçerdeki pantonlar dan birine geçici olarak bağlandık ve kulube giderek Antrenörüyle tanıştım.



Bağlanabileceğim bir yer önerdi. Bu arada Serkan ve Erol Devekuşunu zaptetmeye çalışıyorlardı. Devekuşu nu bağladıktan sonra Karamürsel yelken kulubüne gittik. Yöneticilerden Namık bey ile sohbetimizden sonra Erol un evine geldik.



   Akşam Devekuşu na geldiğimde saat 21.00 olmuştu. Yarın Yalova istikametine devam etmeyi düşünüyorum.

0 yorum: