Tekne Yapmak mı? Satın Almak mı?

Bu bölümün başlığı tekne yapımı olmakla beraber; öncelikle tekne yapmak veya satın alma arasındaki avantaj ve dezavantajlara değinmek faydalı olur sanıyorum.
 İlk önce yapmamız gereken nasıl bir tekne istiyorum sorusuna yanıt bulmak .
Teknemiz kaç metre olacak?Yelken olacak mı? Aile efradı kaç kişiden oluşuyor ve kaç kişilik bir ekiple kullanacağız?
Gezilerimiz nerelere olacak? hangi amaçla kullanacağız? örneğin sadece balık tutmak mı? Nerede barındıracağız?
Tüm bu ve buna benzer birçok soruya yanıt bulmadan teknemiz hakkında karar vermemeliyiz. Hele ilk gördüğümüz herhangi plana bakarak işte bu dememeliyiz. Sakin acele etmeden ama istikrarlı bir şekilde araştırmalarımıza devam ederek nasıl bir tekne istiyoruz sorusuna yanıt bulmalıyız.
 Bir tekneye karar verdik diyelim Uzunca bir zaman harcayarak biz mi inşaa edeceğiz ,yoksa satın alıp hemen kullanmaya başlayacağız? Her ikisinin arasında ne tür farklar var. İnşa edersek ucuza mı çıkacak? Peki inşa ettiğimiz tekne denize uygun sağlamlıkta olacak mı? Alacağımız tekne ikinci el ise , ne kadar iyi bir tekne acaba?
 Bunları kafanızı karıştırmak için söylemiyorum. Ama mutlaka bu ve buna benzer soruları kendimize sormamız ve yanıtlarını net olarak almamız lazım.
 Daha önce hiç teknemiz oldumu?  Olmadıysa başka bir tekne ile kaç sefer ve ne mesafede seyir yaptık ? Dışardan baktığımızda çok güzel olan deniz rüzgarların etkisiyle yüzünü ekşitip dalgalarla bizi tokatlamaya başladığında deniz sevdamız dan vaz geçme olasılığımız yüzde kaç? Sıkı bir dayak yedikten sonra fikrimiz değişecek mi?
 Bunlardan en azından birkaçına yanıt bulabilmek için Sizleri Devekuşu 2 de Deniz Kokan Sohbetlere davet ediyorum. Sohbetlerimiz Devekuşu 2 nin uğradığı  her şehir ve kasaba da bağlandığı her barınma yerinde devam edecek. Devekuşu 2  şimdilik İstanbul da Haliçte. Haftanın belli günleri hava durumu da müsait oldukça sohbetlerimize devam edeceğiz.
 Devekuşu 2 de çaylar ve  tüm ikramlar kaptandan olup kesinlikle ücretsizdir. Siz sadece kendinizi getirerek Devekuşu 2 yi şereflendirin  yeter.
 Sohbet günlerimizi ve saatlerini beraberce belirleyebileceğimiz gibi ben de müsait olduğum gün ve saatleri (hava durumunu da gözönünde bulundurarak) sizlerle paylaşıyor alacağım. www.ismailoruc.org  veya https://www.facebook.com/groups/denizkokansohbetler/ gurubuna katılarak haberdar olabileceğiniz gibi önerilerinizi de iletebilirsiniz.
Saygı ve sevgilerimle
İsmail Oruç
0533 362 55 26
Acemi Amatör Denizci


0 yorum: