ERDEK

   Erdek Balıkçı Barınağı, kuzeyden Kapıdağ yarımadası ile Paşalimanı adası arasından, güneyden Çanakkale veya Tekirdağ istikametinden Ekinlik ve Avşa adalarının güneyini takip ederek gelseniz, Erdeğe yaklaşırken yarımada gibi görünen koyun adasının arasından girilen bir barınak. Barınağa, balıkçılara küçük bir yer tahsis ederek büyük şehir el koymuş.


   
 Barınak, mendirek ucunda karaya bağlı gibi görünen küçük tarihi adadan itibaren feribot iskelesine kadar uzanmakta ve içinde üç ayrı iskeleyi barındırmakta.



    Tarihi adanın hemen dibinden başlayan merdirekten ortadaki iskeleye kadar, genel olarak balıkçı tekneleri, devamındaki iskelede birkaç yelkenli tekne ve balıkçı tekneleri, feribot iskelesi ile bu arada kalan yerde ise tur tekneleri, bir iki telkenli ve irili ufaklı teknelerin bağlandığı, boş yerin adeta olmadığı, güney ve güneybatı rüzgarlarına açık bir barınak.
    Uzaktan rahatça görünen devlet hastahanesi binasının önünde, Hükümet konağının yanında bulunan iskeleye Tekirdağ, Avşa, Marmara adasından gelen feribotlar yanaşmakta. Feribotlarla gelen araçlar ilçe içinde trafiği olumsuz etkilemektedir. Erdekteki olumsuzlukları gidermek için feribotların yanaşması için İlhanköy e yeni bir iskele ve Erdeğin çıkışına kadar araçların transit gidebilmesi için transit yol yapım planı olduğu rivayet edilmekte.
     Kıyıdaki çay bahçelerini kaldırmışlar. aynı yere tek tip,çelik ve alüminyum dan inşa edilen yeni konseptte çay bahçeleri inşa ediliyor.

                          Erdek Balıkçı Barınağı ( belirgin büyük bina devlet hastahanesi)

     Süresi dolan Devekuşu nun Bağlama kütüğü haracını yatırmak için vergi dairesine giderek 358,40 tl haracı ödedim ve  hükümet konağının yanında bulunan liman başkanlığına giderek vizesini yaptırdıktan sonra Erdek ten ayrıldım.
    Haraç konusuna tekrar geleceğim.

0 yorum: