İLHANKÖY

    İlhanköy; Kapıdağ yarımadasının batı ucunda, Narlı nın 2,5 Denizmili kuzeyinde her yönden esebilecek rüzgarların olumsuz etkilerine kapalı bir barınak. Büyükşehir belediyeleri kurulduktan sonra her yerde olduğu gibi tüm kapıdağ yarımadasındaki köylerin statüsü mahalle olarak değişmiş.
  Narlıdan kuzeye doğru çıkarken barınak mendireğinin arkasındaki kumsaldan sonraki koyda midye yetiştirme çiftlikleri kurulmuş.Midye çiftliklerinin kurulduğu koyun arkasındaki sırtlardaki elektirik üretim tesislerinin kanatları da yelkenler gibi rüzgar beklemekte.
   Koyun kuzeyindeki burna yaklaşırken kayalık döküntüleri dikkat çekiyor. Bu küçük kayalık ve döküntüler İlhanköy balıkçı barınağına kadar devam ediyor. Barınak girişindeki kısa mendirek ile beraber güneybatılı rüzgarları önlemeye yardımcı oluyorlar.
   Barınak yemyeşil bir tepenin alt yakasında kurulmuş olan köyün sahilinde. Hemen her boyda tekneyi barındırabilecek yapıya sahip olup kuzeye bakan taraftaki rıhtıma rahatça bağlanabilirsiniz.Barınağın bitiminde köyün iki kahvesi var. İki bakkal ve bir ekmek fırını var. Ekmek fırınında sabahları simit ve poğaça bulabilirsiniz.
   Barınakta çekek yeri,bazı tamirleri yapabilecek kapasitede bir atölye de bulunmakta.


                İlhanköy Balıkçı Barınağı mendireğinden barınak ve köyün görünüşü

         İlhanköy den Erdek ve Narlı ya karadan minibüslerle ulaşmak mümkün, ancak yaz sezonu bittikten sonra sefer sayıları azalıyor.Balıkçılığın yanısıra, yakınlardaki kayalık deniz yapısından dolayı midye avcılığı da yapılmakta. Midye tekneleri üzerinde taşıdıkları hava tüpü ve hortumlarından anlaşılıyor.
   

0 yorum: