Hazırlıklar



   Aylardır çalışmadan bekleyen motor yağına tuzuna bakıldıktan sonra çalıştırıldı. İki ipte aldı. Şimdilik sıkıntı yok gibi görünüyor. Su atması, gaz yemesi gayet normal. Yolda da bir aksaklık yaşatmamasını diliyorum.


    Direk indirilerek, geçen yaz İlhanköyde gemiye çarparak kırdığım rüzgar gülü elektirik bandıyla onarılarak yerine takıldı. Direği öne doğru sabitleyen tel(başıstıralya) ve benim planda olmamasına rağmen yandan destek olması için eklediğim ipler (Çarmıh veya çarmık) kontrol edilerek boşlukları alındı. Aynı kazada kırılmış olan direk tepesine taktığım tanesi 3,5 tl ye mal olan güneş enerjili lambalardan elimde kalan üç tanesini aynı noktaya takarak silyon feneri benzeri ışıklandırma yapıldı.Direk yukarı kaldırılı cıvataları sıkıldı ve birde gördüm ki, eğer Yunan Adalarına gidersem nezaket bayrağını çekmek için carmıhlardan birine takmayı düşündüğüm bayrak makarasını takmayı unutmuşuz. Olsun bir ara direğe merdiven dayayarak elimin uzandığı en yüksek yere bir makara takarım.

   Bu fotoğrafları çekerken sanırım yanmadığı için geceleri  gözüme ilişmeyen iskele fenerini ve iskeleyi de hatıra olsun diye fotoğrafladım.

             Bu da yan komşuma martıların ve kuşların tüm kış boyunca bıraktığı anılar.

    Şimdi sırada en acil iş olarak sıcak günlerde bir nebze olsun güneşi kesmesini istediğim havuzluk üstü tentesi var. Bezi kestim. Yanlarına matafyonları (halka) çaktıktan sonra tam maliyeti de belli olacak.

    Bu arada sitedeki reklam yerleri de hazır . Umarım birkaç firma reklamını sitede yayınlamak ister. Bu kadar ekonomik reklam yeri bulunmaz. Reklam alanlarını sağ tarafa bakınca göreceksiniz. Hatırlatması benden.

0 yorum: