4- Aksaz Balıkçı Barınağı -Çanakkale, Biga

Sabah saat 6.30 da başlayan Hoşköy- Aksaz yolculuğu tatlı esen bir rüzgarla başladı. Tek sıkıntı vardı oda ben 210 a gitmem gerekiyorken rüzgarın 220 den esmesi . Rotamı 180 e çevirerek orsadan aldığım rüzgarla Karabiga burnuna doğru yoluma devam ettim.  Burnun açığına  yerleştirilmiş işaret şamandrasına yaklaştığımda  hava kaldı. Rotamı İçdaşın bacalarına çevirerek motor la ancak yelkenim açık vaziyette devam etmeye başladım.
Aksaz Balıkçı barınağı Marmara adası istikametinden geliyorsanız çok uzaktan dahi görebileceğiniz fabrika bacalarının bira iskelesinde kalan köy. Yok eğer Çanakkale istikametinden geliyorsanız kerteriziniz gene fabrika bacaları olabilir. Bacaları Şarköy den, neredeyse Gelibolu dan bile açık havada görmeniz mümkün.


                                                              Barınağa Giriş

                                       Barınak ağzının içeriden görünüşü

Arada hafif rüzgarlar bazen yelkeni doldursa bile işe yaramıyordu. Motora gaz vermeme ragmen düşündüğüm hızı elde edemiyordum. Sanırım o bölgede ters akıntı vardı ve bende onu aşmaya uğraşıyordum. Yaklaşık bir saatlik motor seyrinden sonra vardığım Aksaz da köyden birisi iskeleye gelerek halatımı aldı. Anladığım kadarıyla çok misafirperver insanlar. Köy kahvesinde içtiğim çay için bile kahveci misafirden bir çay parası alınmaz diyerek paramı reddetti. Üçbeş balıkçı teknesinin olduğu Aksazdaki balıkçı barınağını köy muhtarlığı işletiyor. Barınak içinde -2 m civarında derinlik olmasına rağmen girişte biriken kumlar barınak ağzındaki derinliği neredeyse bir metreye düşürmüş.
  Zorda kalındığında İçdaş ın (bacalarından bahsettiğim fabrika) kıyıya hangi amaçla olduğunu bilmediğim bir mendirek yapmış. Mendirek arkasına girilebilir.

                                               İçdaş ın yaptığı mendirek

                                           Aksaz Balıkçı barınağının iskelesi



Çok yanın mesafedeki Değirmencik köyü barınma yeri ve akşamı geçirmek için varmayı planladığım Kemer e hava kararmadan varmak düşüncesiyle Aksaz dan ayrıldım.

0 yorum: