3-Hoşköy Balıkçı Barınağı- Tekirdağ

Barbarostan sabah 8 civarında bana eşlik etmek için Edirne den gelen Can Bey ile beraber yola koyulduğumuzda hafif bir rüzgar vardı.  Konteyner limanını geçer geçmez yelkeni açarak birazda olsa falyası olur düşüncesiyle motor yelken Kumbağ burnuna vardık. Can Bey kendi teknesini yapmayı düşünen meraklı bir arkadaş. Tekne malzemelerini ,yapım tekniklerini konuşa konuşa kumbağ burnundan bizi Uçmakdereye kadar götüren rüzgar kaldı. Yelkeni kasarak motorla devam ettiğimiz yol toplam 7 saat sürdü ve Hoşköy Balıkçı barınağına vardık. İlk simülasyonlarımda Barbaros tan  Aksaz/Biga ya direk gitmeyi düşünüyordum ancak katılan misafiri Hoşköyde bırakmak için plan değiştirdim.

                          Denizkokan sohbetlerde misafirim Can Bey

40 42’67 K 27 18’ 89’’ D koordinatlarındaki Hoşköy balıkçı barınağının girişi hala kum yığılı olduğundan küçük draftlı teknelerin bile iskele fenerine iyice yaklaşarak girmelerini öneririm. Barınakta tam karşıdaki rıhtımda derinlik -1,5-2 mt metre civarında olmasına rağmen derin teknelerin Balıkçı teknelerinin üzerinde ikinci sıraya aborda olmasını öneririm. Kooperatif binasının hemen önündeki çeşmeden su ihtiyacını giderebilir, elektirik  için de kooperatif binasının önündeki panodan yöneticilere haber ve tabiki ücretini de vererek kullanabilirsiniz.




Su Ürünleri kooperatiflerinin işlettiği tüm balıkçı barınakları bağlama ücreti olarak Tarım Bakanlığının uyguladığı tarifeye uymak zorunda olsalar da bazen pazarlık yaparak daha ekonomik bağlanabilirsiniz. Tarım Bakanlığının ücret tarifesinde Elektirik ve su hariçtir.


0 yorum: