18-İbrice Balıkçı Barınağı Edirne- Keşan

Motorumun bakımını da yaptırdıktan sonra Cuma günü İstanbul dan çıkarak saat 15 civarı Yaylaköyüne vardık. Yolculuğumuz Keşan girişindeki hortumu ve dolu yağışını saymazsak iyiyidi.

Akşam motoru taktıktan sonra havuzlukta rakı muhabbetimizi yaptık ve sabah yola çıktım. Dünden kalan yorgunluğu atmak için bir yüzme molası verdikten sonra İbrice ye doğru hareket ettim. Şu ana kadar olan güzellikler yeni gördüğüm güzelliklerin yanında hiç kaldı . Denizin mavi ile turkuaz renkleri arasında ibrice barınağına yaklaşırken kayalıklar ve mağaraları seyrederek İbriceye vardım.



 İbrice balıkçı barınağının girişi oldukça dar. Girişten sonra iskele tarafımdaki rıhtıma bağlandım.  S.S. Mecidiye Su ürünleri Kooperatifinin işlettiği barınakta dalış kursları var ve özellikle hafta sonları talep çok oluyormuş. Barınağın girişi yaklaşık -2,5 metre. Benim bağlandığım rıhtım da 
derinlik -3 metre diğer rıhtımlarda ise-1 ila -2,5 metre arasında değişiyor. Kooperetifte kimseyi bulamadığım için fiyat bilgilerini öğrenemedim. Tahminim kooperatifin dalış kurslarından aldığı bağışlar yeterli oluyordur.



Barınağın girişinde üzerinde jandarma yazan bir kulube gördüm ama içieride kimse yoktu. Güvenlik bu nedenle varla yok arası diyebilirim. Barınağın içi oldukça kalabalık. Bir yandan balıkçı diğer yandan dalış tekneleri neredeyse tüm rıhtımları doldurmuş. Toplam tekne kapasitesi 120 civarında. Büyük ve salmalı teknelerin giriş çıkışları dikkat edilmez ise zor olabilir.




0 yorum: