19- Güneyli Barınma Yeri Çanakkale-Gelibolu

  İbrice den sonra tam karşıda Gelibolu yarımadasının körfez içindeki en uç barınma yeri olan Güneyliye girmek için ayrıldım. Bu gün her nedense yelken yapmak içimden gelmiyordu. Esinti  içimdeki sese dur dedi ve ana yelkenimi açtım. Yaklaşık üç saat sonra Güneyli barınma yerine varmıştım.



  Barınma yerine yaklaşırken sancak tarafımda  bir otel ve mendirek, karşımda ise plaj vardı. Mendireğin hemen ucundan dönerek en uçtaki motoryat ile onun yanındaki ara boşluğa girdim. İnsanlar kumsaldan teknelerin bağlandığı yere kadar derinlik boylarını geçmeden gelebiliyorlardı. 8-10 metre bir tekne bir şekilde girse bile tornistanla çıkmaya çalışması demek kıçının karaya oturması demek.
   Mendirek üzerindeki rıhtıma genellikle balıkçı tekneleri baştankara bağlanmış, kumsal tarafında ise atılmış tonozlara küçük fiber tekneler bağlanıyor. S.S. Güneyli Su Ürünleri Kooperatifinin işlettiği barınma yerine kooperatif bir çay ocağı açmış ancak halkın şikayeti nedeniyle mühürlemişler. Kooperatif binasına gittiğimde maalesef gene hiç kimseyi bulamadım.



  Kumsalda birkaç çay bahçesi ve market var. Acil erzak ihtiyaçları karşılanabilir. Gece Güneyli de konakladım. Yarın yaklaşık 40 dm mesafedeki kabatepe veya Bozcadaya giderek Salı günü gelecek olan havanın geçmesini bekleyeceğim.

0 yorum: