Karaağaç Barınma Yeri- Balıkesir Gömeç



Koordinatı: 26 48’05’’ D,  39 25’ 23’’ K
Ücret:   Site içinde bir barınma yeri sadece site sakinleri kullanıyor.  (Arthur)
Kapasite: 50 tekne
Derinlik:  -1 metre
Elektrik-Su: var
Güvenlik:  Site içinde olduğundan sitenin güvenliği burayı da koruyor.

  Burhaniye Balıkçı barınağından Ayvalık yönüne doğru ilerlediğinizde Bağlar burnunu geçtikten sonra, Pelitköy sahilindeki koya ulaşıyorsunuz. Bu koy güney, doğu,ve kuzeye den gelecek havalara kapalı. Ancak bölgedeki hakim rüzgarların kuzeyli olduğunu düşünürsek, yılda kaç gün kullanılabilir bilmiyorum. Genel olarak  39 29’ 02’’ K, 26 55’50’’ koordinatlarında bulunan koyda yüzme molası verebilir, batı tarafındaki burnun içindeki koyda demirde kalabilirsiniz.






   Ayvalık istikametinde ilerlediğimizde bir köpek başını andıran burundaki kayadan önceki ilk koyun adı Martı koyu. 39 26’ 04’’ K, 026 48’ 46’’ koordinatlarındaki Arthur tatil köyünün kapsadığı üç koydan biri. Denizden karaya baktığınızda iskelenizde küçük kayalarla oluşturulmuş minik mendireğin  içinde birkaç küçük tekne gördüm. Yüzme molası için uygundur.




   Güvercin koyunun içindeki Barınma yeri Karaağaç Barınma yeri. DLH nin envanterinde Niteliği Tanımlanmayan Diğer Balıkçılık Kıyı Yapısı, 16 ncı sırada olan barınma yeri Arthur tatil köyü sakinlerince kullanılmaktadır. Toplam bağlı 50 tekne saydığım barınma yerine karadan giriş olmadığı için adeta site tarafından korunduğu izlenimi vermekte. Derinliği -1 metre olan barınma yerine ilave olarak ahşap bir iskele yapılmış olması dikkatimi çekti.




  Herhangi bir kooperatif veya kurumca işletilmediği için sizden ücret isteyen bir merci yok. Ancak yer olmadığından bağlanma şansınız da yok. Sadece bir kişiyle görüşerek tüm site sakinleri hakkında fikir yürütmek doğru olmasa da kişi davranışları hiç te hoş değildi. Gene de Orfoz teknesinin sahibi beyefendiye çıkarken kendi teknesini korumak adına da olsa küpeşteden beni ittiği için teşekkür ederim.

  Asıl kafama takılan DLH envanterindeki  bir yer özel bir tatil  sitesinin içinde sadece onların kullanımına nasıl bırakılıyor merak ediyorum.

0 yorum: