Gömeç Barınma Yeri/ Balıkesir, Gömeç


Koordinatı: 26 48’22’’ D, 39 23’ 57’’ K
Ücret:   Barınma yeri herhangi bir kurum tarafından işletilmediğinden tahsilat yapma yetkisinde bir kurum yok.
Kapasite:  30 tekne arada boş yerler var
Derinlik: -1 metre,  girişte ana mendirek  tarafı – 0,5 metre
Elektrik-Su:  elektirik sadece genel aydınlatma direklerinde var. Su yok
Güvenlik: yok



  Karaağaç barınma yerine 1,5 DM mesafedeki Gömeç barınma yeri oldukça sığ bir yapıya sahip. Arkasındaki sığlık alanın önüne mendirek yapılarak korunmaya çalışılmış olan barınma yerine girişte sancak tarafındaki mendireğe yaklaşarak girebilirsiniz. Draftı 1 metreden derin tekneler kesinlikle girmeyi bile denememelidir.

  Ana mendirek tarafında su yarım metrenin de altında olup yerel balıkçılar sığlığı belirlemek için bir buçuk litrelik pet şişeyle işaret koymak istemişler. Çekek yeri olan barınma yerinin toplam kapasitesi 30 tekne.

  Gömeçte hali hazırda 12 balıkçı teknesi varmış. Balıkçılar bir kooperatif kurarak barınma yerine sahip çıkmayı planlıyorlar. Bunun dışında yazlıkçılar tarafından kullanılmakta olan barınma yeri batı dışında hemen her havaya kapalı. Buna rağmen güneyli havalarda solugan alıyormuş.



  İlçe merkezine üç kilometre uzaklıkta olan barınma yerinden merkeze karayoluyla ulaşma olanağı çok kısıtlı. Kıyıda sadece yaz aylarında çalışan çay bahçelerinin dışında ihtiyaçlarınızı gidereceğiniz tesis bulunmamaktadır.


  Buradan itibaren Ayvalık adaları başlamaktadır. Ayvalıktaki ilk barınak Alibey adası Balıkçı Barınağı. 

0 yorum: