Tekne Barışı Yasası Çıksa

    Devlet vatandaşıyla hemen her konuda barışmaya devam ediyor. Genel olarak olumlu bir yaklaşım. Vergi Barışı, İmar barışı, Yurt dışındaki varlıkları Türkiye ye getirme barışı ve şu an adını hatırlayamadığım  birçok barış yasası yapıldı.
   Bilindiği üzre 2.5 metreden büyük tüm teknelerin (sportif amaçlı olmak vs gibi bazı istisnalar hariç) bağlama kütüğüne kaydı olması gerekmektedir.
   2012 yılında kayıt dışı tekneleri bağlama kütüğüne kaydetmekle ilgili bir kolaylık yapılmış olmasına rağmen, hemen tüm sahil yerleşim yerlerimizde boyu 2,5 metre ve biraz daha büyük olan on binlerce küçük tekne değişik nedenlerle kayıt altına alınmamıştır. Bu tekneler adeta çürümeye terk edilerek ya kumsala çekilmiş, ya da kanunen yasak olmasına rağmen sahipleri tarafından kaçak olarak kullanılmaya devam ediliyor.
   İki veya üç yıl evvel tüm liman başkanlıkları tespit edebildikleri kayıtsız tekneleri bakanlığa bildirmişler, hatta kendilerine gidildiğinde tekne sahiplerinden liman başkanlığına hitaben dilekçe bile almışlardı. Ancak aradan geçen zamanda bu konuda bir gelişme olmamıştır.
  Hemen her konuda vatandaşına kolaylıklar getirmek için barış yasaları çıkaran devlet bu konuya da el atsa, hazineye bir gelir sağlanacağı gibi, çürümeye terk edilen tekneler denize kavuşur ve yasa dışı kullanılan tekneler de  yasal olarak kullanılmaya devam ederler.
  Bu konuda beni uyaran Av.Erhan Pekçe dostumdan konuyla ilgili hukuki bilgilendirme husunda yardım etme sözünü aldım. 
  Konuyla ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını zannettiğim, özellikle Amatör Denizci Derneklerinin konuyu siyasi platformlara taşıyacaklarına inanıyorum.
  Değerli Amatör Denizciler, bu konuya yorum yaparak fikrinizi belirtmenizi ve mümkün olduğunca paylaşarak destek vermenizi rica ediyorum.
 Saygı ve Sevgilerimle

1 yorum:

  1. Kayıt dışı olan 4 metrelik fiber teknemin kayıt altına alınması için müracaat edenerden biride benim hala netice alamadım




    YanıtlaSil