Çeşme altı



16 Temmuz Pazartesi
   Sabah kahvaltısında börek ve çay var. Çay ocağının gölgesinde oturuyorum. Bugün, kamyonun yarın saat kaçta geleceği haberini bekliyorum. Ona göre Devekuşu nu sudan almak için vinç çağıracağız.
   Barbaros Bey telefon ederek otomobil lastiği sıkıntısını çözdüğünü haber verdi. Kamyoncunun buraya gelmeden 6 ncı sanayi ye giderek lastikleri alması gerekiyor.
   Mehmet Ada yı nakliyecinin geliş saatini teyit etmek için aradım. Yarın saat 15:00 de gelecekmiş. Bu arada lastikleri de alacak. Yarına kadar yapacak iş kalmadı. Bugün de denizden gelirken gördüğüm Çeşme altı nı gidip karadan göreyim.




    Limanın önünden bir minibüse binerek Çeşmealtı na geldim. Merkeze minibüs ten indikten sonra hemen kıyıda gördüğüm 5 katlı binaya yöneldim. Öğrendiğim kadarıyla kıyıya 5 katlı binayı yapan köy muhtarlığıymış.





   Geri döndüm ve merkeze doğru yürüyorum.Sol tarafımda bir ada var. Askeri bölgeymiş ama özelleştirirlmiş. Adanın içindeki koya marina yapılacakmış. Öğlen hava sıcak sanırım bu nedenle dükkanların çoğu açılmamış.






   Barınağı geçtim. Belediye altyapı çalışması için yolun ortasını kazmış. Kıyıda çaybahçeleri var. Sağ tarafımda bir normal kahvehane gördüm. Girmeye yeltendiğimde kahvenin yanındaki lokanta dikkatimi çekti ve karnımın acıktığını hissettim.
   Lokantanın camında tabldot 5 Tl yazıyor ve kapıda da sevimli bir ahçı duruyor. Lokantanın adı Batum Çorba, Izgara ve Balık yemek salonu. 4 çeşit yemek , su ve yemek sonunda çay ikramı 5 tl nin içinde. Yemek çeşitleri için iki ayrı seçeneğiniz var. Ziya ustanın müşteriye ilgisi muhteşem.






Yemeğimi yedikten sonra kahveye dönerek çayımı içtim. Fotoğraf makinemi elimden düşürdüm ama hala çalışıyor. Öğleden sonra Minibüs ile Gülbahçe merkeze geldim. Dağ adamlarına benziyorum. Bir berber de traş oldum.
   Tekrar barınaktaki çay bahçesindeyim. Galip Bey i aradım ama bulamadım. Vinç işini halletmek kaldı sadece. Bu arada Berk hocayla Tekirdağ da devekuşunu kamyondan nasıl indireceğimizi organize ettik.
   Akşam Galip Bey geldiğinde vinç randevumuzu hallettik. Bir terslik olmaz ise yarın saat 15:00 te Devekuşu nu karaya alıp kamyona yükleyeceğiz.



                                   Trol ağlarından çıkan malzemeler. Ayan beyan rıhımda.

0 yorum: