ILDIRI




     Urla dan Ildır a minibüsler yarım saatte bir geçiyor. Durakta minibüs beklerken genç bir çift geldi. Onlar da Ildır a gidiyorlarmış. Ildır girişinde bir çay bahçesi işletiyorlarmış.
     Minibüs Ilıca dan dönerek sitelerin arasından Ildır a gidiyor. Çeşme Ilıca daki otellerin çirkinliği uzaktan bile insanın midesini bulandırmaya yetiyor.
   Ildır a 500 metre kala gençlerin işlettiği çay bahçesinin önünde minibüsten indik. Çay bahçesinin yanında bir dere akıyor. Doğal güzelliği bozan derenin sol tarafındaki otelden gelen animatörlerin çığrış ve haykırışları olmasa ….
   Biraz oturup bir bira içtikten sonra köye doğru yürümeye başladım. Şapkamı yanıma almayı unutmuşum. Güneş tam tepemde.

                                           Soğuk bir bira sıcak bir İzmir gününde çok hoş oluyor
                                       








Köy meydanında Rumlardan kalma bir çeşme. Maalesef kitabesi rumca olduğundan  kireç ile boyanmış. ÇOOK ÜZGÜNÜM 


              
                    

   Ildır ın adının aslında Ildırı olduğunu köyün girişindeki tabelayı gördüğümde öğrenmiş oldum. Şirin bir köy. Tüm köy sit alanı. Bu nedenle köy dışında yeni yerleşim yerleri planlanıyormuş. Barınağa doğru ilerledim. Daha sonraki yıllarda (programıma göre 2014) denizden Devekuşu ile geleceğim yerleri en azından karadan görerek fikir edinmeye çalışıyorum. Barınak civarında Nusret Amca ile karşılaştık. Köy kahvesinde sohbetimize çay eşliğinde devam ettik.

                                      
                                                     Nusret abiyle yapılan muhteşem sohbet
                                                     ter benim her zaman her yerimden akıyor



   Dönüş için Minibüse bindim. Minibüs Urla dan sonra otobana girerek yoluna devam etti. Güzelbahçe de ineceğimi şöföre önceden hatırlatmam lazımmış. Yapacak bir şey yoktu. İzmir e kadar gitmiş oldum. İzmir den tekrar bir minibüse binerek Güzelbahçe barınağına döndüm. Hava çok sıcak. Teknenenin içindeki termometre 40.8 ‘C
   Barınak çay ocağında ağaçların altına oturarak günü geçirdim.








0 yorum: