Devekuşu nun Sezon Hazırlıkları - 4





  İstanbul dan   Motor yağımı, iki adet büyük usturmaça ve 4,5 kg lık demir alarak Tekirdağ a geri döndüm.
  İlk iş yerine tam oturmayan motoru arkasındaki kontraplak parçasını törpüleyerek yerine oturtmak oldu. Ayrıca  motoru iki adet cıvata ile de sabitledim. Ola ki yolda uğradığım barınak ve limanlarda çalmak isteyen olursa  hemen alıp götüremesin. Biraz olsa da uğraşsın. 



   Motor yağını tamamladım . Sırada motoru çalıştırarak denemek kaldı.
   Dümen palalarının suya giren bölümünde eksik kalan zehirli astarını sürdükten sonra kalan astarı teknenin altına sürdüm.
  Arka tarafa yapmayı planladığım korkuluk işlevsel olmayacak gibi görünüyor. Gene de bir ucunu gövdeye bağladım. Geçen sene direğe yardımcı olması amacıyla yaptığım iki halatı oraya bağlayabilirim. Deneme için ince bir iple tutturdum.
   Geçen yıl usturmaça şişirmeyi bilmediğim için , küçük usturmaçalarımı yeniden şişirme şansım yok. Yeni usturmaçaları şişirdim. Eskileri her tarafa üç tane olarak astım. Büyük usturmaçaları da duruma göre kullanacağım.



  Geçen sene Devekuşu nun Motor sponsoru olan Hidea (Damla Marin), Halatların sponsoru olan Çekim Halat, Boya ve Zehirli sponsoru olan TeknoMarin, Makara ,Usturmaça ve bazı malzemelere sponsor olan NeuroMarin in yeni internet web satış sitesini , Bu yıl Devekuşu na el GPS i sponsoru olan İstanbul Göz ün çıkartmalarını Devekuşu nun bordasına yapıştırdım. Akaryakıt sponsorum Kebap Sefası nın çıkartmasını maalesef yaptıramadım. O nedenle Kebap Sefası nın sahiplerinin adlarını diğer bireysel destek verenlerin arasına yazacağım.






   Havuzluktaki oturma yerlerini ve küpeşteyi lacivert boya ile boyayarak bir işi daha azalttım.
   Kimsenin beğenmediği bayrak direğimi yerine taktıktan sonra Uçmakdere de kalan diğer malzemeleri almak içim köye gittim.

19.Nisan. Cuma
  Uçmakdereden tekne için gerekli eşyalarımı da alarak Tekirdağ Yelken kulubune döndüm.
   İlk iş flok u yerine taktım. Daha sonra pupa palangası ve direği durduğum zaman kafama çarpmayacak bir yüksekliğe ulaştırmama yarayacak balançini hazırladım.
  Asıl iş yelkene yapacağım camadan sistemi. Öncelikle iki adet makaranın bağlantı pimlerini söktüm. Araya koyduğum cıvata nın boşluğu için yeteri kadar pul koyarak sıkışma ihtimalini kaldırdım.
  Ana yelkeni pimaş halkalarına geçirdim. Camadan matafyonuna bir makara ekledim. Bumbanın bir baş tarafına birde matafyona denk gelen yerine hazırladığım makaraları cıvataladım. Altılık bir ipi sistemin içinden geçirerek sistemi hazırlamış oldum.
   Bugün hava oldukça soğuk. Devekuşu nun içinde ne varsa dışarı alarak gereksiz malzemelerden kurtulmak istiyorum ama biraz güneş yüzünü göstersin hele.
  Suya atmak için motoru denemek ve zehirli dışında iş kalmadı gibi görünüyor. Birde Devekuşuna bireysel olarak destek veren dostların isimlerini sticker halinde hazırlatıp yapıştırmak. Tabi ki vinç işi de var.
   Öğlenden sonra Sticker ları hazırlatmak , motoru çalıştırmak için benzin almak ve sanayi ye gidip vinç işimi konuşmam lazım.

0 yorum: