Bandırma-Tatlısu



19. Mayıs .2013
 

  Sabah 5.30 da uyanarak 6.00 da Yeniköy den çıktım. Yaprak kımıldamıyor. Motorla çeyrek yol devam ediyorum. Kıyı yeşillik ve kayalık arada doğal kumsallar var. İlk burnu döndüğümde karşımda Kurşunlu barınağının mendireği belirdi. Girmeyerek devam ettim. Deveboynu burnunu geçtikten sonra Yenice ye varmış olacağım. Tepelerdeki rüzgar enerjisi santrallerinin bile kanatları hareketsiz duruyor. 



   Yenice mendireğinin önünde bir kayalık var . bu yönden bakıldığında korunaklı gibi görünüyor. Uzaktan denizotobüsünün geldiğini gördüm. Bereket barınağa yakınım daldalarından kurtulurum. Saat 9.00 da Yenice barınağına girdim. Sadece iki sandal var. Rıhtıma aborda oldum. Devekuşunu bağladıktan 2 dakika sonra denizotobüsünün dalgaları barınak ağzındaki küçük kayalıkta patlamaya ve barınak içini karıştırmaya başladı. Anlaşıldı neden 2 sandal olduğu. 



   Barınaktan çıkarak köye yürüdüm..
    Saat 10 dan sonra çıkarak yoluma devam ettim. Kıyıda yeşillikler içinde bir ev ve evin önünde koyun veya keçilerini otlatan bir vatandaş.



 İleride dutburnu var oraya da girmeden Bandırma istikametine devam ettim.
   Bandırmaya yeni bir liman yapılmış ama bom boş. Biraz ilerimde iç limanın mendireği. İç limana girdim ve Bandırma hakkındaki hayallerim suya düştü. 



   Sağ tarafım Etibank vs bazı kurumların yükleme yerleri. Tamamen beton yığını bir Bandırma. İlerde İdo nun canavarı. ve benden başka ilave bayrak takmış tek tekne yok.



 

Tek başıma Bandırma limanında iki tur attım ve  limandan ayrılarak karşı kıyıya doğru yöneldim.

   Çıkışta başlayan rüzgar la ana yelkenimi açtım. Hiç olmazsa Tatlısu ya kadar yelken yapabileceğim. Floku açamıyorum çünkü bayrak bağı ona takılacak. Olsun hiç olmazsa küçük bir flok olsun. Flokumu bayrağın ipini kastığı yere kadar açtım. Gidişim güzelleşti . palanın titreşimlerini hissedebiliyorum.

  Rüzgar arada yöndeğiştiriyor. Bende bazen dümenle bazen de ıskotayla ayarlamaya çalışıyorum. Tatlı su yu haritada bir cami işaretiyle belirlemişler. Kerterizim cami. Bu arada geçen sene Ören de tanıştığım Olcay beye telefon ettim. Bu sene için tatlısu da olacağını söylemişti. Limana geliyorum dedi. Barınağa girdiğimde iskelede el sallıyordu.



   Bağlandıktan sonra Olcay ab inin evine pardon gemisine gittik. Eşi yemek hazırladı .



 Yemekten  sonra kumsala indik. Yolda gelirken gördüğüm yelkenli oradaydı. Sedat bey. Fiberden kendi yöntemlerine göre düzenlediği yelkenlisiyle.
   Floku su borusuna sarıyor. Dümen palasını da motor a monte etmiş. Gerçek bir mucit.





Yarın Sedat Bey ile beraber Kapıdağ yarımadasını dolaşarak Erdek e varmaya çalışacağız. 

nihayet paylaşımlarımı güncelleyebildim. Tatlısu dayım. Erdek e varana kadar paylaşamayabilirim .gecikmelerden dolayı özür dilerim. Takip etmeye devam edin.

1 yorum:

  1. BU NOTUNUZU...Bugün tesadüf eseri okudum.Bugün üye oldum.

    Sizin notlatı okurken Bandırma linkini görünce içeri girdim bir bakayım dedim keşke 3-4 ay önce girseydim...

    Erdek de yazlığımız var. Yazları burdayım ama artık buralara yerleşiyor gibiyim..

    Eğer bir daha bu programı uygularsanız bir çayımı kahvemi içmeden sizleri salmam ..

    Selamlar ve sevgiler..

    Okay ÖKSÜZ
    okay.oksuz@hotmail.com

    YanıtlaSil