Hereke

    Eskihisar ı sadece feribot iskelesi olarak bilirdim bu güne kadar. Oysaki iskelenin hemen altında yeşillikler içinde çok şirin bir belde saklanmış. Tersanelerin Yalova ya taşınmasıyla ciddi bir iş potansiyeli doğmuş. Yalova tarafındaki tersaneler işçi servislerini Eskihisar Balıkçı barınağından yapıyorlar.. koop yöneticisi Ali beyden aldığım bilgiye göre en düzenli barınak tır diyor. hakikatten de öyle gibi. Sabah saat 7 den itibaren 7.30 a kadar en azından bin kişi Barınak içinden geçerek işlerine gitmek üzere servis botlarına gittiler.

  Barınağın Çay ocağını Halil bey işletiyor. cay 30 krş.

Adının çetin olduğunu hatırladığım balıkçı dostumuz akşam da bağlanmama yardımcı olmuştu. Tersanelerin bu tarafa taşınması, kimya fabrikalarının ve sanayii nin körfezde oluşu eskiden her çeşit balığın havyarını bıraktığı körfez de artık bir kilogram tekir yakalarsak baryam ediyoruz diyorlar.


Eski hisarda osmanlı dönemi ressamlarından Kaplumbağa terbiyecisi adlı tablosuyla meşhur olmuş bir paşazadenin köşkü şu anda müze olarak kullanılıyor.



Saat 10.30 da Eskihisar dan hareket ettim.rüzgar kolayıma . Hemen yelkenlerimi açarak ilerlemeye başladım. Benden yarım saat önce çıkmış olan katamaranla selamlaştıktan sonra doğuya doğru rota tuttum.
Sizlere maalesef güzek doğa fotoğrafları sunamıyorum. her yer liman her yer sanayi. Dil burnuna kadar essemmi esmesemmi diyen rüzgar Dilburnundan sonra tanminime göre 12 knot civarında esmeye başladı. Ben de pupadan esen rüzgarla Devekuşu nun tepkilerini anlamay çalışıyorum. Önce ayıbacağı denedim. daha sonra floku kapattım sanki sadece ana yelken pupa da daha başarılı

   Hereke barınağına girdiğimde Devekuşu nu Serkan Avcının arkadaşının babası Ahmet Varnalı Bey karşıladı. Devekuşu nu bağladıktan sonra beraberce oturup çaylarımızı içtik. Ahmet beyin 6 mt bir sandalı var. balık avlamaktan hoşalnıyor. Bu arada Serkan geldi

Serkan ile beraber önce devekuşu na geçerek kahvelerimizi ,içtik. Daha sonra Serken beni körfez turuna götürdü. En kısa zamanda Serkan ın da teknesine kavuşmasını diliyorum.
   Eğer yarın Serkan müsait olursa Onunla beraber Herekeden Karamürsel e geçeceğiz. Sabah Serkandan gelecek habere göre 9.00-10.00 arası tam karşıda olan Karamürsele rota tutmayı planlıyorum.


1 yorum: