TRİLYE



   17. mayıs .2013.

  Gemlik te sabah esen gündoğusunu kaçırmamak için sabah 6.00 da uyandım ve yarım saat içinde hareket ettim. Hafif esen gündoğusu gemlik çıkışındaki fabrikalar hizasına geldiğimde Devekuşu nu 4 Dm hıza ulaştıracak kadar arttı. Hedefimde kurşunlu olmasına rağmen rüzgarın götürdüğü yere gitmenin daha doğru olacağına karar verdim ve Mudanya ya doğru devam etti
m.



  Mudanya uzaktan bile çok çirkin görünüyor. Taş ve beton yığını.Mudanya ya yaklaşırken azalan rüzgar nedeniyle motor ana yelken devam ettim. Rüzgarın azalmasına ilave olarak karşılıklı yola çıkan denizotobüsleri sallantıyı oldukça arttırdı. Mudanya da vazgeçerek rotamı trilye ye çevirdim. Bu arada rüzgar en az sekiz defa yön , bende 18 defa şekil değiştirdim.



  Trilye ye geldğimde Necmi abiyi aradım. Bu arada Volkan gemlikte olduğumu şaka sanmış telefon etti Trilyedeyim dediğimde tekrar şaşırdı.



  Volkan ve Necmi abi öğlenden sonra yanımdaydılar.Devekuşu Volkana göre düşündüğünden daha büyük ve güzel geldi. Volkanın da bir an önce teknesini bititerek suyla buluşmasını diliyorum. Necmi abiyle akşam Bursa ya onun evine gittik.Sabah erkenden beraber Trilye ye gelerek rüzgar olmadığı için motorla kıyıdan kumyaka ya kadar gezinti yaptıktan sonra  Trilye ye geri dönerek bağlandım ve rüzgar beklemeye başladım.

   Şu anda 18.Mayıs Cumartesi saat 10.30 rüzgar azda olsa esinti yapmaya başladı . saat 12.00 gibi Trilye den ayrılarak rüzgarın götürdüğü yere rota tutmak arzusundayım. Umarım Yrın Bandırma ya ulaşır ve 19 Mayıs gününü kutlayacak birilerini bularak bayrak açarız.

Şu an saat 19.36 Bandırmaya 20 dm var Yeniköy adlı bir beldenin yeni yapılmış barınağındayım.
paylaşımlar bazen 2-3 gecikmeli olabiliyor. Yarın Bandırmaya varmaya çalışacağım.

0 yorum: