Kumbağ- Tekirdağ

   İstanbul a yaklaşık 70 Dm masafede bulunan Kumbağ Tekirdağ ın meşhur sayfiye yeri. Kumbağ a Mimarsinandan çıkıp Hoşköye giderken yakalandığım hava kaçağı nedeniyle girdim. Önceden bildiğim konakladığım bir barınak.
  Barınakta ana rıhtım derinliği 3 metre. Ana rıhtım güney esen rüzgarda dalga alıyor. Bu durumda çekek yerinin yanındaki rıhtıma bağlanmış olan balıkçı teknelerinin üstüne aborda olabilirsiniz.
                                                          Kumbağ Balıkçı Barınağı

     Fotoğrafta sol tarafta görünen binanın önünde çekek yeri ,elektirik ve su bulunmakta. Alışveriş yapılacak yerler, lokantalar hemen barınak çıkışında başlıyor. Tekirdağ merkeze her on dakikada bir minibüslerle ulaşabilirsiniz. Akaryakıt bir kilometre uzaktaki benzin istasyonundan küçük tankarle getirilebilir veya elinize bidon alarak kendiniz alıp gelebirsiniz.
   Barınağın gece bekçisi Ragıp bey gelip burada bağlanmak ücreti biliyomusunuz diye sizi uyarabilir. Beni tam uyumaya çaba sarfederken gelip uyardı. Tamam sabah hallederiz, seni nerede bulabilirim diye sorduğumda ben kapıdaki kulubedeyim dedi ancak sabah 7:00 den 9:00a kadar oralarda sormama rağmen Ragıp beyi bulamadım. Akşamüstü gelirmiş.
  Kumbağ dan çıkıp güneye Hoşköye doğru ilerlerken sancak tarafında göreceğiniz manzaraya hayran kalacaksınız. Özellikle hafta sonları yamaç paraşütü yapanları seyredebilir veya isterseniz sizde paraşüt ile Yeniköy den Ayvasıla doğru Marmara adasını seyrederek uçabilirsiniz.
                                  Yamaç Paraşüt kulubünün bulunduğu Yeniköy

   Yelken seyri yapıyorsanız tepeden inecek cıvarnalara dikkat etmenizi öneririm. Kumbağ Hoşköy arasındaki doğal güzelliklere rağmen gecelenebilecek uygun koy maalesef yok. 12 Dm güneybatıda (223)Hoşköy veya  16 Dm güneydoğu (147 derece)da Marmara adsındaki Saraylar beldesine geçebilirsiniz. Ben Hoşköy e devam ettim.


0 yorum: