Mürefte Balıkçı Barınağı Şarköy-Tekirdağ

Mürefte balıkçı barınağı 27 derece 16 ' doğu , 40 derece 40' 40'' kuzey koordinatlarında Mürefteye 2 km uzakta olan tüm rüzgarlara karşı korunaklı bir barınak.
                                     Mürefte Balıkçı Barınağı , çekek yeri ve tersane

    SS Mürefte Su ürünleri kooperatifi yetkilisi Rıfat bey den edindiğim bilgilere göre yaklaşık 400 metre rıhtım uzunluğu olan barınakta değişik boylarda 200 tekne barındırılabilecek kapasite mevcut. Büyük rıhtımda derinlik 3,5 kısa rıhtmda 2- 2,5 metre. Elektirik, Su,Çekek yeri, Büfe ve hemen her türlü bakım ve onarımın yapılabildiği atölye mevcut. Yakıtı Mürefte den tankerle haber vererek getirebiliyorlar.
    Yerleşim yerine 2 km mesafade olmasına rağmen barınak önünden geçen minibüslerle 1,5 tl vererek her türlü alışveriş yapabileceğiniz Mürefte ye ulaşabilirsiniz.Barınağın yerleşim yerine mesafesi ilk bakışta olumsuz gibi algınsa da barınak çok sakin sessiz , tam kafa dinlenecek bir yer.
    Mürefte de Eczane, bazı zincir marketleri, sahilde çaybahçeleri, motel,lokanta, balık satış yeri bulabilirsiniz.  Eskiden yolcu ve yük gemilerinin yanaştığı rıhtımı artık amatör olta balıkçılarının oltalarını salladığı ve belde sakinlerinin akşamüstü yürüyüş yaptığı bir yer olarak kullanılmakta.
   Mürefte Balıkçı Barınağı yaklaşık %40 dolulukta olup bağlanma ücreti olarak Tekirdağ İl Tarım Md lüğünün yayınladığı fiyat listesini uygulamakta.Bağlanma dışında burada karada kışlama imkanı da mevcut olup Kooperatif yöneticisi Rıfat Bey 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini bildirdi. Rıfat Bey e 0535 643 01 96 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.


    Mürefte Balıkçı Barınağına güneyde( 8 Dm) Şarköy kuzeyde (3 Dm) Hoşköy en yakın diğer barınaklar.
  

2 yorum:

  1. İsmail bey, yazılarını büyük bir titizlik ile takip ediyorum. Denizcilik adına vermiş olduğun böylesine güzel bir gönüllü mücadelede yüreğine sağlık diyor, başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Bu hafta Mürefte’de kayınvalidemi ziyarete geldik. Beraberimizde römork üzerinde, dıştan takma motorlu, 3.40 boyundaki şişme botumuzu da getirmiştik. Aklımda limandaki Rampadan indirmek vardı. Geldiğimiz gün yazınızda adı geçen Rıfat Bey ile tanıştım. Aklımdan geçeni kendisine danıştım. Kendisinin eve saat 18:30-19:00 gibi eve gittiğini, bu saatten önce gelirsek olabileceğini söyledi. Liman girişinde Rampa tarafında iner kalkar engel bulunuyor. Kontrol butonu da Rıfat beyde. İki kez geldik. Saat 17:30 civarında, aman kimseye rahatsızlık vermeyelim diye erkenden döndük ama Rıfat bey her keresinde biraz daha nazlanarak aldı bizi içeri. Bu gün, üçüncü gelişimiz idi, kapıyı bir daha açmayacağını, sebep olarak normalde içeri araba almadıklarını söyledi. Römork üzerinde indir bindir yaptığım botu arabasız sokamazdım. Gece güvenliğinin olmadığını söylediği yere botumu da bırakmazdım. Ancak araba girişinin yasak olduğunu söylediği yerde üç farklı araç daha vardı. Onları gösterince, onlar bizim araçlarımız, sen bana hesap mı soruyorsun, çıkın dışarı sizi burada görmek istemiyorum, ben buranın Cumhurbaşkanı’yım artık size izin vermiyorum bugünde, başka günlerde de buradan faydalanamazsınız deyince, toplandım, oğlumla beraber orayı terk ettik.
    Yani koskoca Mürefte Limanında ki gerçekten büyük, bir botu indiremedim. 7/24 hizmet mümkün değil oradaki insanlarla...

    YanıtlaSil