2016 da Ne Tarafa Nasıl Gitmeli

   2015 Devekuşu için çok verimsiz bir yıl oldu. Bırakın yapılış amacı olan, tüm kıyılarımızı gezerek barınak ve koyları ziyaret etmek, birkaç yüz deniz mili bile gidemedi. Bunun müsebibi belki hatırlarsınız, mart ayında başlayan bir bacak enfeksiyonu nun temmuza kadar süren tedavi ve iyileşme sürecidir.

   Temmuz ayında Devekuşu nu karadan tekrar suya indirdiğimde, kafamın içindeki gezileri yapabilecek zaman maalesef kalmamıştı.  Bu sezonda sadece Marmara Adalarını, Erdek ten itibaren Kapıdağ yarımadasını ziyaret edebildim.  Yıllardır tam karşımda duran,’’ burnumun dibi bir daha ki çıkışımda uğrarım’’  diye ertelediğim yerleri gördüğüm için, bir anlamda iyi de oldu diyebilirim.

  Hayallerimin gerçekleşmesi 2016 ve sonrasına kaldı. Hopa ve Hataya kadar tüm kıyılar. Marmara denizinde olmanın bu hayal için kötü tarafı hangi yöne giderseniz gidin, mutlaka gidilen yerden tekrar geri dönerek diğer tarafa gitme zorunluluğu. Ya da son hedef limanına kadar Devekuşu nu karadan götürerek oradan başlamak.  Diğer bir seçenek te  Karadeniz e çıkarsanız kuzeye devam ederek  Kırım, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan veya  Akdenize inerseniz Suriye, İsrail,Mısır,Cebelitarık, Fransa, İtalya,Yunanistan kıyılarını takiben Marmara denizine vasıl olmak ki, bu cesaret bende henüz oluşmadı.

   Bu konuda siz değerli dostlarımın fikirlerine de başvurdum. Önce nereye diye sordum.  Karadenize mi yoksa Ege ve Akdeniz emi?  İlla şu taraftan başlamak daha ehvendir gibi yoğun bir fikir oluşamadı. bknz: https://www.facebook.com/groups/denizkokansohbetler/permalink/978166155562670/

   Hülasa hangi tarafa gideceğime dair kararsızlık bir nebze devam ediyor olsa da hava şartları, sezonun daha uzun olması ve asıl ‘’şurada kaç sene ömrüm kaldı, Ege nin güzel koylarını ölmeden dünya gözüyle göreyim’’ diyerek Ege ve Akdeniz e öncelik vermeyi düşündüm.

  Yılın bu aylarında güneş arada bulutların arasından görünüp sırtımızı sıvazlasa da hava soğuk. Kar beyaz yüzünü gösterdi  ve  ara sıra ‘’CÖ’’ demeye devam edecekmiş. Bu mevsimde işi gücü olanlar işlerine, talebeler mekteplerine giderek günlerini geçiriyorlar. Emekli olduktan sonra asli iş olarak serseriliği seçmiş olan Acemi Amatör Denizci adayı da baharla beraber havalar  ısındığında başlayacağı hayalindeki gezinin planlarını yapmaya çalışıyor.



 Yola çıkmaya bugün itibariyle daha 100 gün var ama zaman su gibi akıp gidiyor. Bir bakmışız 23 Nisan 2016 gelmiş bile.

Eskiden sobalarımız varken kış günlerinde kestane pişirirdik. Bugün ne soba kaldı nede üstünde pişen kestaneler.  Kış günlerini beyhude geçirmemek için biraz hayallerimizin detaylarına inelim.
Nasıl bir planlama? Nasıl bir hazırlık olmalı bu.

Ne dersiniz?

0 yorum: