Simulasyon(Benzetim-Öğrence)-4 Kumkale-Gökçeada

    Buralara gelmişken Saroz Körfezi görülmeden geçilmemeli diye düşündüm. Saroz körfezinin ilk ayağı Kabatepe veya Gökçeada olabilir. Bu kararı hava durumuna gör vermemiz gerekir sanıyorum.Hava durumuna göre Gökçeada ya gitmeye karar verdiğimizde Kumkale den Seddülbahir burnuna kadar 6 dm 299 a , daha sonra da 14 dm 322 ye giderek ulaşabiliriz. Ancak boğazdaki akıntı tekneyi güneye sürükleyeceğinden Seddülbahir burnuna gelene kadar olan kaymayı da hesaba katarsak  Seddülbahirden sonra 330 lara rota tutmak gerebilir. Yada Kabatepeye gelerek oradan Gökçeada ya geçebiliriz. Denizde seçenek çok yani, yeter ki koşullar uygun olsun.



  Eldeki kaynaklara göre Kuzulimanı barınağı olarak geçen ve feribotların da yanaştığı barınağın ana mendirek boyu 971 tali mendirek boyu 350 metre olup 215 metre rıhtım uzunluğu bulunmaktadır.Toplam rıhtım kapasitesi 55 tekne olan barınak derinliği hakkında bilgiye ulaşamasamda feribotların yanaştığını bildiğimden derinlik sıkıntısı yoktur diye düşünmekteyim. Barınağı kesin devir ile TDİ Aş işletmekte, Çed durumu hakkında bilgi olmamasına rağmen 28.01.2008 tarihli imar planı onayı var.

   Ada hakkında Wikipedia ; Gökçeada (Yunanca: Ίμβρος Imvros), Çanakkale'nin bir ilçesi veTürkiye'nin en büyük adasıdır. Ege Denizi'nin kuzeyinde, Saros Körfezi girişinde yer almaktadır. 91 km. kıyı şeridine sahiptir. Adanın batısında yer alan İncirburnu Türkiye'nin de en batı noktasını oluşturmaktadır. 21 Temmuz tarihinden itibaren Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 kez Gökçeada-İstanbul uçak seferleri başlamıştır diye bizleri bilgilendirmiş.

    Adanın köylerini de anlatan bu site Merkez / Çınarlı (“Panaghia Balomeni”) , Dereköy (“Şinudi'”) ki Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'nin en büyük köyü olarak kabul edilmektedir. 1970'li yıllara kadar Gökçeada’nın en büyük köyü olma niteliğini korumuştur. Yoğun göç vermesi nedeniyle şu anda terk edilmiş durumdadır. Kaleköy ( Rumca adı “Kastro”) 1970'li yıllarda Kuzulimanı'na yeni iskele yapılıncaya kadar tüm adanın ulaşımını sağlamıştır. Ancak küçük tonajlı gemilerin ve yatların yanaşması için uygundur. Uğurlu Türkiye'nin en batı noktasında yer almaktadır. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Muğla ve Burdur illerinden 1970'li yıllarda ailelerin yerleştirilmesi ile köy teşekkül etmiştir. İlçe merkezine 25 km uzaklıktadır. Uğurlu köyü denize 100 metre mesafede olmakla birlikte, adanın iki iskelesinden biri Uğurlu köyünde bulunmaktadır. Limni Adası'na 14 mil mesafede bulunması itibariyle adalar arası turizm, ilerisi için Uğurlu köyünün yeni yüzünü belirleyebilir. Bunun dışında Zeytinli, Tepeköy,Bademli,Eşelek,Şahinkaya,Şirinköy, Yenimahalle diğer yerleşim yerleridir. Demektedir.

  Kumkale den Gökçeada nın kuzulimanı barınağına ulaşarak bu günlük 20 millik hakkımızı doldurmuş bulunuyoruz. Yarın Kaleköy barınağına uğrar belki ada etrafında bir de tur atarız. Azda değilmiş 91 km kıyı şeridi varmış.
  

0 yorum: