Simulasyon(Benzetim-Öğrence)-3 Lapseki-Çanakkale Arası

  Lapseki den 19 deniz mili sonra ilk barınak Çanakkale. Lapseki den itiberen gemi yolunu işgal etmeden sığlıklara dikkat etmek şartıyla kıyı kıyı giderek varabileceğimiz bir liman. Deniz trafiği müsaitse Lapseki den  230 dereceye 9 dm mesafeyi kemiklialan burnundaki yazlıkları neredeyse teğet geçerek geldikten sonra, 239 a 8 mil daha gelerek  Eceabat karşısındaki  Nara burnuna ulaşabiliriz. Bu sivri burun aynı zamanda Çanakkale boğazının en dar yerini oluşturmaktadır. Bu rotanın en büyük sıkıntısı tam olarak gemi trafiğinin ortasından geçmektir ki, sanırım bu Devekuşu için akıllıca bir rota olmaz. 




     Burundan sonra Çanakkaleye sadece 3 denizmili mesafe kalmaktadır. Duyumlarıma göre Çanakkale deki barınakta yer bulmak zor ve ücret politikası oldukça (bana göre) yüksek olduğundan, Devekuşu nu biraz güneydeki dere içine yada 10 deniz mili ilerideki Kumkale balıkçı barınağına bağlayacağım. Diğer bir seçenek te 3 mil geriye giderek Eceabat ta konaklamak alternatif olarak değerlendirilebilir.  Günlük 20 mil uygulamamıza ve genel durumumuza hangisi uyarsa onu yapmaya çalışacağız.

    Çanakkale Merkez Balıkçı barınağı 100 metrelik bir mendireği olan bir barınak. Bu mendirek arkasındaki yat limanının mendireğiyle birleşmektetir. Yani güney tarafı barınak kuzey tarafı yat limanıdır. Elimdeki barınak hakkındaki bilgilere göre kara tarafında bulunan rıhtım 123 metre uzunluğunda ve -1,5 mt derinliğinde diğer rıhtım ise 70 mt uzunluğunda ve -2 mt derinliğinde olup toplam tekne kapasitesi 55 adet, ancak kullanan balıkçı teknesi sayısı 100 yani %182 lik bir kullanım oranı vardır.

    İmar plan onayı ve ÇED durumu olmayan barınağı kesin devir işletme şekliyle Çanakkale Belediyesi işletmektedir. Arka tarafındaki yat limanı hakkında şimdilik elimde bilgi olmadığından sizlerle paylaşamıyorum. Burası da gidip gördükten sonra sizlerle paylaşacağım yerderdendir. Tahminen  Nisan sonu Mayıs başı gibi Çanakkale yi tekrar konuşuyor olacağız. Konu hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa da sevinirim.

   Çanakkale nin tarihi hakkında bir şeyler yazmak benim haddimi aşmam olur ki eminim herkes benden iyi bilmektedir.

    Bu arada alternatif olarak behsettiğim Eceabat balıkçı barınağı da eski barınağın hemen yanına ikinci bir mendirek yapılarak büyütülmüş  ve kayıtlarda eski ve yeni barınak olarak geçen aslında tek bir barınak. Barınağın hemen rıhtımının arka tarafında feribotlar  yanaşmakta ama giriş çıkışları Gelibolu daki gibi barınağı çamaşır kazanına çevirmemektedir.



    Eğer Kumkale Balıkçı Barınağında konaklanılacak ise 10 deniz mili daha güneye inmek gerekir ki hem 20 dm yolu hem de Çanakkale limanı ve balıkçı barınağı hakkında bilgi toplamayı bir tek güne nasıl sığdırabilirim doğrusu bilmiyorum.

    Kumkale Balıkçı Barınağı Çanakkale boğazını çıkmadan önceki son barınak olup yakınında yerleşim yeri olmadığından ıssız bir alan olarak düşünüyorum. Barınak hala Tarım ve Köyişleri  Bakanlğı elinde görünüyor. 235 mt ana 35 mt tali mendireği olan barınakta elektirik olduğu bilgisi elimde olmasına rağmen derinlik bilgisine ulaşamadım.



  Tam bu noktada iki seçenekle karşı karşıyayım. Bozcaada ya doğru Ege ye ilerlemek mi? Yoksa buralara gelmişken pek yatçıların uğramadığı Saroz körfezinin berrak sularında da bir müddet yaşamak mı?

 Bu konuda birkaç öneride bulunursunuz sanırım. Önerileri buraya yada  https://www.facebook.com/groups/denizkokansohbetler/ e yazabirsiniz.




0 yorum: