Simulasyon(Benzetim-Öğrence) -28 Çandarlı

Dikili Çandarlı arası on dokuz deniz mili. Bu mesafe Devekuşu nun günlük yapmayı planladığı mesafeye denk gelmekte ancak Dikili den sonra Bademli de konaklamadan, Denizköy de denize girmeden olmaz diye bu mesafeyi en azından ikiye böldüm. Hatta bir gün Bademli bir gün Denizköyde kaldıktan sonra Çandarlıya rota tutmalı.

 


    Çandarlı Dikili ye bağlı bir mahalle ve en önemli tarihi yapı da Çandarlı kalesi. Birde körfeze yeni bir konteyner limanı yapılmaya başlanmıştı 2012 deki ziyaretimde. Daha sonra bu liman inşaatının durduğu söylentisi kulağıma çalındı ama gerçek nedir? Bilmiyorum.

 


    Çandarlı Balıkçı barınağına gelirsek; koordinatı 26° 55' 53''E, 38° 55' 52''N Ana Mendirek Boyu (m) 458,5 Tali Mendirek Boyu (m) Mevcut Değil denmekte kayıtlarda. Rıhtım Uzunluğu ve Derinliğine gelirsek (m) 103 m (-1 m), 32 m (-1,5 m) Dış ve iç barınak olarak düşünebiliriz.
Toplam Kapasite : 155 tekne ama 2012 de iç liman dışında rıhtım yoktu. İşletmeci Kuruluş S. S. Çandarlı Su Ürünleri Kooperatifi kiralama şekliyle işletmekte.İmar Planı Durumu, ÇED Durumu - Onay Tarihi Yok

   Kalenin ön tarafındaki barınak dışında, yarımadayı döndüğünüzde birçok teknenin tonozda durduğu korunaklı sayılabilecek bir koy görürsünüz. Koyun şehir tarafına bakan rıhtımı balıkçı tekneleri ve günlük gezi tekneleri kullanmakta. Ben geçen gezide barınakta kalmıştım ama bu sefer yarımadanın diğer tarafında konaklamayı deneyeceğim

Çandarlıdan 21 denizmili ötede olan Foça da bir günlük mesafe olmasına rağmen arada bulunan Şakran,Aliağa,Çakmaklı ve Yenifoça ya da uğrayacağımızdan bu mesafe de sanırım en az iki günümü alacak. Bu nedenle Şakran ve Aliağayı bir, Çakmaklı ve Yeni foçayı ayrı bir simülasyon olarak düşünüyorum. Pratikte ne olur? Onu gene hiç bilmiyorum.

0 yorum: