Simulasyon(Benzetim-Öğrence) -29 Şakran-Aliağa


    Aliağa İzmir ve Bergama uygarlıklarından izler taşımaktadır. Ege denizi kıyılarında sayıları 30'u aşan Aiol kentleri arasında en büyük ve önemlilerini oluşturan 12 kentten 4'ü Aigai, Kyme, Myrna ve Gryneion ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır.Menemen ilçesine bağlı iken 1982'da ilçe yapılmıştır. Aliağa'da eski yıllarda tarım ana ekonomik faaliyet kolu iken, devlet ve özel sektör yatırımlarıyla sanayi ve liman kentine dönüşmüştür.

   Çandarlıdan Çıkınca Aliağadan önce 27 03 39 E, 38 53 20 N koordinatlarında Şakran Dereağzı barınma yeri var. Geçen gezide Çandarlıdan doğru Yenifoçaya gittiğim için buralara uğrayamamıştım.


 


    Çandarlı burnundan 114 dereceye 6,5 dm gittiğimizde yeni yapılan konteyner limanınına teğet geçerek dere ağzına ulaşmak mümkün. Kayıtlarda toplam 55 tekne kapasiteli olarak belirtilen barınma yeri hakkında daha çok bilgiye gidip gördükten sonra ulaşacağım.



   Aliağa Balıkçı Barınağı ise Çandarlıdan 7,5 dm mesafede adeta çanağın içinde olan bir yer.
Koordinatı 26° 58' 33''E, 38° 48' 30''N olan barınağın Ana Mendirek Boyu (m) 289 Tali Mendirek Boyu (m) 73, Rıhtım Uzunluğu ve Derinliği (m) 55 m (-1 m)

Toplam Kapasitesi 125 tekne olan barınağı S. S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi kiralama şekliyle işletmekte.İmar Planı Durumu, Onay Tarihi Var, 19.04.2001 ÇED Durumu yok.


   
 
    Bu belgeleri neden ekleme ihtiyacı duydum? Sizlerle barınak bilgilerini devletin yaptırdığı bu çalışmalara dayanarak paylaşıyorum. Ancak İzmir körfezini çalışırken Urla dan sonra verilen koordinatların yanlış olduğunu tespit ettim. Yanlışlık koordinatlarda kayma şeklinde yapılmış. Mesela Çeşmealtı nın koordinatlarını girdiğinizde Özbek, Özbek in koordinatlarını girdiğinizde Balıklıova çıkıyor. Gümüldür hariç şimdilik tespit edebildiğim kadarıyla Bodruma kadar böyle. Sonrasına da bir ara bakacağım. Devletin yaptırdığı bu çalışmaya ne denir bilemiyorum...





0 yorum: