Simulasyon(Benzetim-Öğrence) - 32 Şemikler-Karşıyaka




Foça Şemikler arası 27 denizmili. Bölgede askeri tesislerin ve sığlıkların olması nedeniyle önceki ziyarette tercih etmediğim rotayı bu sefer denemek istiyorum.
                     


Şemikler Balikçı Barınağı nın Koordinatı 27° 4' 47''E, 38° 27' 59''N, Ana Mendirek Boyu (m) 235, ayrıca bir tali mendireği yok. Rıhtım Uzunluğu 400 m olarak verilen barınağın derinlik bilgisine kayıtlarda rastlamadım.

Toplam Kapasitesi100 tekne olan barınağı S. S. Şemikler,Örnekköy,Demirköprü,İmbatlı ve Bahariye Mahalleleri Su Ür kooperatifi işletiyor.

Foçadan İzmir körfezine doğru gidilirken sığlıklara ve askeri bölgeye dikkat edilmesi gerekiyor. İzmir körfezindeki tüm barınaklar kalabalık olduğu için nerede konaklayabileceğim hakkında endişelerim var.

Şemikler Balıkçı Barınağından birbuçuk denizmili ilerde olan Karşıyaka Balıkçı Barınağının Koordinatı 27° 5' 43''E, 38° 27' 10''N. Ana Mendirek Boyu (m) 270, Tali Mendirek Boyu (m) 50, Rıhtım Uzunluğu (m) 570 m olan barınağın derinlik bilgisi yok. Toplam Kapasitesi 155 tekne olan barınağı kira şekliyle S. S. Karşıyaka Su Ürünleri Kooperatifi işletmekte.

Buradan Karşıyakanın karşı tarafına geçerek Urla veya Çeşmealtına kadar kendime konaklayacak yer bulmaya çalışacağım.




0 yorum: