Simulasyon(Benzetim-Öğrence) - 36 Balıklıova



Balıklıova'nın tarihteki ilk ismi Polikhne'dir. Yerleşim yerinin ismi tarihte komşuları Klazomenai'nin MÖ 413'teki istila girişiminde geçmektedir. Yakın tarihte, Osmanlı zamanında da bu isimle anılagelmiş bir Rum köyudür. Cumhuriyet sonrası Rumların göçe zorlanması ve mübadeleyle köy boşalmış, köyün eski yerleşim yeri terk edilmiştir. Şu anki ismi Polikne'den Türkçeye Balıklı ve Balıklıova olarak geçmiştir.

 

Bölge yapısı gereği Balıklıova bahar aylarında bol yağış almaktadır. Kış mevsimi ise yarımadanın tamamında olduğu gibi kıyı Ege'nin aksine daha rüzgârlı ve yağışlı geçer.


      Balıklıova Balıkçı Barınağının girişindeki kayalığa mutlaka dikkat edilmeli. Kayalığın üzerinde fener bulunmasına rağmen bazen fenerin çalışmadığı olmaktadır.26 35 18 E 38 25 26 N koordinatlarında olan barınağı S.S. Balıklıova Su Ürünleri kooperatifi işletmektedir. Kooperatif barınak dışındaki bir alanda balık mezatı kurarak Balıkçıların ürünlerini değerlendirmesine yardımcı oluyor. Ana mendirek boyu 260 metre Tali mendirek boyu 50 metre olan barınağın rıhtım uzunluğu 100 metredir.


0 yorum: