1-Barbaros Balıkçı Barınağı

40 54’11’’ K 27 28’07’’ D koordinatlarındaki Barbaros balıkçı barınağını S.S.Barbaros su ürünleri kooperatifi  işletmektedir. Barınağa girdiğinizde sağ tarafta kalan rıhtımda derinlik -3 m,diğer rıhtımlarda ise -2 m civarındadır. Ancak feribotların yanaşma yeri olarak kullanılan rıhtımın çekek yerine doğru olan yerleri feribotların pervanelerinin dipten kaldırıp yana yığdığı kum nedeniyle sığlaşmıştır.



Balıkçı tekneleri ve feribotlar dışında birkaç özel tekne bağlanmakta olup bağlama yeri bulmak neredeyse  imkansızdır. Günübirlik bağlanmalar için birbirine aborda olarak sıralanmış teknelerin üzerinde bağlanılabilir. Ana mendirekteki rıhtımda balıkçı teknelerinden boş yer bulunsa dahi feribotların giriş çıkışları nedeniyle o bölge ciddi tehlike arz etmektedir.



Barbaros balıkçı barınağına Tekirdağ istikametinden yaklaşıyorsanız yeni yapılan konteyner limanı ile kıyı arasında kalan boşluktan girip barınağın sancak feneri hizasından giriş yapmalısınız. Güneyden geliyorsanız çok uzaktan dahi görünen konteyner limanının vinçlerini geçtikten sonra, yaklaşık yarım mil ileriye yerleştirilmiş şamandraların dışından dönerek aynı şekilde girmelisiniz. Bahsettiğim şamandranın uç tarafında ,su yüzeyinde bazen görünüp kaybolan bir boru sistemi bulunmaktadır.

Konteyner limanının inşasından sonra tamamen her havaya kapalı hale gelen Barınağın ana mendirek boyunca yaklaşık 100 m beton rıhtım yapılması hususunda kooperetif yöneticilerinin ilgili yerlere başvurusu olmasına rağmen henüz olumlu bir yanıt alamamışlar.Rıhtımın uzaması daha fazla tekne barınmasına imkan sağlayacağı gibi aynı zamanda civardaki diğer barınaklardaki teknelerin de su ürünlerini  indirmelerine ve pazara ulaştırmalarında kolaylık sağlayacaktır. Feribotları barınak dışında bir yere alınması hem halihazırda yarattıkları tehlikenin ortadan kalkmasını sağlayacak hem de balıkçılara ayrılan alanın daha rahat kullanılmasını sağlayacaktır. 

0 yorum: