2-Kumbağ Balıkçı Barınağı

Kumbağ balıkçı barınağı Tekirdağ yönünden gelinirse Barbaros taki konteyner limanını geçtikten sonraki burna varmadan, Sarköy istikametinden gelirken de burnu hemen geçtikten sonra.  Barbarostayken karadan giderek ziyaret ettiğim barınakta Barınak görevlisi Recep bey ve Kooperatif başkanı Eşref Bey ile görüşme imkanım oldu.

Genel olarak derli toplu bir barınak. Balık sezonunda civardaki balıkçıların da indirme yükleme yeri olarak tercih ettikleri barınakta kooperatifin kullanabileceği bir büroları dahi olmadığından bahseden Kooperatif başkanı,balıkçı teknelerine  özellikle iki yılda bir yapılan kara muayenesinde çekek yerine belediye ruhsat vermediği için sıkıntı yaşadıklarından bahsetti.




Balık sezonunda çok kalabalık olan barınağa özel tekne alamadıklarını, bazen balıkçı teknelerinin barınak dışında balık indirme sırası beklemek zorunda kaldığını belirtti. 234 metre rıhtım uzunluğu olan barınaktaki derinlik -2,5 mt civarında. Balık sezonu dışında  günlük bağlanmaların sorun olmadığını belirttiler. Bağlanan teknelere Tarım bakanlığının ücret tarifesi uygulanıyor. Tarife için http://www.ismailoruc.org/2016/05/balkc-barnaklar-baglanma-fiyat-tarifes.html

0 yorum: