23- Dalyan Barınma Yeri Çanakkale-Ezine

   Dalyan Barınma yeri Bozcadanın tam karşısında Geyikli nin güneyinde,henüz tamamlanmamış bir barınak. Barınağın inşası sırasında dolgu yapılırken çıkan tarihi eserler nedeniyle ara verilmiş. Daha sonra nasıl olduğunu öğrenemediğim bir şekilde orada tarihi eser olmadığına karar verilmiş ve barınak inşaatının tamamlanması için bürokratik işlemler tamamlanarak tekrar ihale edilmiş. Kooperatif başkanı Ali beyin anlatımına göre bu sene Eylül veya Ekim ayı içinde inşaat faaliyetleri başlayacakmış.



    Barınak inşasının başladığı dönemde yani yaklaşık dört sene önce Dalyan köyü, Geyikli Beldesi ve Tavaklı köyünden kişiler bir araya gelerek S.S. Dalyan Köyü,Geyikli Beldesi, Tavaklı Köyü Su Ürünleri Kooperatifini kurmuşlar. Kooperatifin şu anda 55 üyesi var.  Henüz hiçbir faaliyet olmamasına rağmen  mevcut üyelerin gayretleriyle kooperatif yaşatılmaya çalışılıyor. Ayrıca bağlanan teknelerden kooperatif bağış şeklinde kişilerin gönüllerinden ne koparsa yardım topluyor.

    Planlarda mevcut yapılmış olan 100 metrelik rıhtım dışında, ana mendirek dibinde 115 metre çekek yeri tarafında ise 160 metrelik rıhtım yapılması gerekiyor. Diğer önemli sorun ise derinleştirme işleminin yapılması. Kooperatifin irtibat telefonunu aldım. Ekim ayında arayıp işe başlanıp başlanılmadığını öğreneceğim.

   Bu akşamdan(20.6.2016) itibaren hava benim boyumu çok aşacak kadar sert eseceğinden ileri gitmek yerine Bozcaada ya geri döndüm.





0 yorum: