24-Gülpınar Balıkçı Barınağı Çanakkale-Ayvacık



Gülpınar Bakıçı Barınağı bozcaadanın 16 dm güneyinde Babakale burnunu dönmeden son barınak. Adını aldığı köye 6 km uzaklıkta. Barınağa geldiğimde tek bir insan yoktu. İn  cin top oynuyordu. Bana iyiki geldin kaleye geç dediler.
  Bozcaada dan tıngır mıngır tam dört saatte geldim. Bozcada güney fenerini geçtikten sonra kesilen rüzgar yolculuğumun ikinci saati sonunda kuzeyden esmeye başlayınca sanki daha bir güzel geldim Gülpınara kadar. Yoksa on günlük Bozcada mahpusundan kurtulmanın ve yola çıkmanın şevkimiydi?
  Dün akşamki boradan sonra bir gözüm yukarıdaydı. Kara bulut arıyordum. Dün akşamüztü yarım saat içinde neredeyse tüm kuzey egeyi hallaç pamuğu gibi atmıştı. Ayvalıktan, Küçükkuyu dan batan, çekekte devrilen tekne haberleri  hepimizi çok üzdü. Tekrar hepsine geçmiş olsun.

  Gülpınar Balıkçı barınağı yoğun olarak mevsimde trol ve gırgır teknelerinin barındığı bir barınak. Ağlar ve takımlar rıhtım üzerinde hazır bekliyor.
                                                         Bide bunlar olmasa

 Barınağın sıkıntılarından biri dışarıdaki kum tutma mendireğinin kısa oluşu. Ama mendirek hizasına kadar uzatılsa dolma sorunu bitecek diyor kooperatif başkanı. Yapıldığında -5 metre olan yerler neredeyse -2 metrelere kadar dolmuş. Ayrıca ellerinde finans imkanı olmadığı için güvenlik kamerası ve diğer güvenlik sistemlerini yapamıyorlar.  Ayrıca elektirik direklerinin bir kısmı tamirat istiyor.



0 yorum: