26- Koyunevi Barınma Yeri (Sokakağzı) Çanakkale-Ayvacık

  Babakale Balıkçı barınağından çıkarak ağır ağır motorla Sivriceye doğru ilerlerken motorun sesindeki değişmeyi duyarak baktığımda pervanede siyah bir cisim gördüm. Naylon poşet. Stop ederek motoru kaldırdım poşeti alarak kendi çöp torbama koydum.
  Bu esnada Babakale burnuna yaklaşan b,ir teknenin geldiğini gördüm. Acaba sahil güvenlik diye düşünürken yaklaştıkça beyaz bir motoryat olduğunu anladım. Kıyıdan olsa olsa 200- 300 metre açıktan geliyordu. Aynı zamanda kıyıya yakın birçok balıkçı teknesi de kimi ağlarını temizlemeye kimi de balık tutmaya çalışıyordu. Dakikalar içinde motoryattaki denizci ustalarımız(?)yanımızda bitmişti bile. O kadar yakından ve o kadar hızlı geçmenin etkisiyle ben dahil tüm tekneler sarkaca takılmış gibi sallanmaya başladık. Umarım o kaptanın şu anda kulakları çınliyordur. görüntüyü https://www.facebook.com/groups/denizkokansohbetler/ den izleyebilirsiniz


  Kıyı kıyı aradaki küçük koyları seyrederek yörede sakat olarak adlandırılan burna geldiğimde arkamdan balıkçı teknesinin yaklaşarak burna çok yakın seyretmesinden sonra bende onun peşine takılarak Sivrice koyuna girdim. Buraya sakat denmesinin sebebi kıyıdaki döküntülerin hemen dibinden başlayan derin yarmış. Burunda kaçak göçmenlerin bıraktığı ve dalgaların etkisiyle kırılan bir kırmızı filika ve koyun içinde demirlemiş bir yelkenli dikkatimi çekti.



   Hızımı keserek yelkenli teknenin arkasından Koyunevi (sokakağzı) Barınma yerine girdim. Barınağın girişte sağ tarafındaki derinlik yaklaşık – 0,5 metre civarındaydı. Ana mendirek tarafı yaklaşık – 1,5 metre. Ayrıca ana mendirek ucunda batmış eski tur yeni mülteci teknesi bu derinliğin kullanılmasına izin vermiyor. Draftı 1 metreden derin teknelerin girmesi i,mkansız. Ancak koy içinde alarga da kalınabilir.



0 yorum: