27-Sivrice Balıkçı Barınağı Çanakkale- Ayvacık




Sokak ağzından koyun karşı tarafına kıyıyı takip ederek geldim. Sivrice koyu nun doğu tarafındaki barınağın ana mendirek hizası devamında yaklaşık 50 metrelik döküntülere dikkat edilerek girilmesi gereken barınağın girişinde derinlik yaklaşık – 1,5 metre.  Barınak girişinde Şeref Bey ve arkadaşı Levent bey beni bekliyorlardı. Şeref beyin yardımıyla bir balıkçı teknesine aborda oldum.



   50 metre rıhtım uzunluğu olan barınağın köşe tarafındaki 10 metrelik bölüme tam on metrelik bir tekne konulmuş ve orada çürümeye terk edilmiş.  Elektirik, su, güvenlik yok. 20 teknenin barındığı barınağı SS. Bektaş,Balabanlı,Korubaşı köyleri Su Ürünleri kooperatifinin işlettiği söylensede ben pek tatmin olmadım. Kooperatif bu ay genel kurul yapacakmış. Belki kongreden sonra bir şeyler olur.
 Derinlik girişte 1,20metre, rıhtim kenarları ise yaklaşık 0,5 metre civarında.  100 metrelik ana mendireği olan barınağın içi yüzer iple atılmış çapa dolu. Adete içeride bubi tuzağı kaynıyor. Devekuşu  60 santimetrelik draftıyla oldukça zorlandı.Ayrıca girişte mendirek hizasında  50 metre  devam eden döküntülere çok dikkat etmeli



  Akşam Şeref kaptan ve Levent Bey ile birlikte Muammer Can beyin mekanına giderek bize katılan diğer dostlarla beraber çok hoş vakit geçirdik. Ertesi sabah ayrılarak Behramkaleye gitmeye niyetliydim ancak sabaha karı başlayan, gün içinde de devam eden yağmur ve rüzgarın giderek artması  nedeniyle çıkışımı bir gün ertelemek zorunda kaldım.
  İşin en üzücü tarafı hala Suriyeli mültecilerin tek ayakkabılarına sahilde bolca rastlıyorsunuz. Multeci taşımada kullanılan bir tekne de burada batmış mendirek içinde yatıyor.

  Bu sabah saat 8:00 de Seref Kaptan ve Levent beyle vedalaşarak Behramkale ye gitmek üzere ayrıldım.



0 yorum: