Devekuşu 2018 Seyir Öncesi Hazırlıkları-4 (1-5 Mayıs)





  1.Mayıs.2018 Salı

   Neredeyse iş artık rutine bindi. Raspa boya, raspa boya misali. Sabahtan sıcak basmadan bir kat vernik, arada ufak tefek bir şeyler yapılabiliyorsa onlar, öğlen sıcağında ya Deniz in dükkanda, serinde oturup kahve içip laklak etmek. Öğlenden sonra güneş  düşmeye başladığında, yani saat 16:00-16:30 gibi, önce varsa toz kaldıracak işler ardından sabah ayılan verniği hafifçe çizmek, tozları yıkayıp kurulamak ve tekrar vernik atmak. Genel iş düzeni bu şekilde oturdu.


                                       Devekuşu her kat vernikten sonra yalabıklaşıyor

  Dolap kapağına tıpa tıp uyan gaz kolu takma yerinden çıkan parçayı elyafladım.  Tabi artık malumunuz dur, yarına da aynı yerin macunu, ertesi güne zımparası astarı, bir sonraki güne de boyası yapılabilecek. Arada yapılan ufak tefek işlerden kastım bu gibi şeyler. Bunlar da az buz değilmiş yani. Her yerden bir ekstra iş çıkıyor ya da ben kafamda üretiyorum.

  Bir iyi bir de  kötü haberim var.
  İyi haber uygulanan tedavi işe yaramış gibi görünüyor. Bacağımdaki akıntı birkaç gündür kesildi. buna sevinmek için çok erken. Tedavi mi ettik yoksa sadece baskıladık mı uzun vadede anlayacağız.
  Kötüsü eğilerek çalışmaktan ve terledikten sonra esen rüzgarın etkisiyle yel çarpmasından sanırım belim müthiş ağrıyor. Merdivenden tekneye bile zor çıkıp iniyorum. Bugün bir kas gevşetici aldım. Bununla beraber bir günde aldığım ilaç sayısı 13 e çıktı. İkişer saatlik program yaptım. İlk ilaç sabah saat 6:00 da son ilaç ise akşam 24:00 te. Çift vardiya mesai gibi.

  500 mg sodyum fusiad 3x1, 300 mg rifampisin 1x2, 30 mg lansoprazol, 8 mg tiyokolsikosid, 5 mg ramipril, 400 mg sefiksin, 75 mg klopidogrel, 50 mg metoprolol, 20 mg atorvastatin,  50 mg zinc ve supradin olmak üzere yaklaşık 3 gr ilaçtan sonra yemek yiyecek yer kalmıyor.

  Reklam olmasın diye etken maddeleri yazdım. Nasılsa bir ilaç şirketi kalkıp Devekuşu na sponsor olmayacak.

  2.Mayıs. 2018 Çarşamba

  Bir yığın dışarıda yapılacak işim de var. Motor bakımı,gaz kolu takılması için motor üzerinde tornada yapılacak işler, krom lamaların bükülüp delik açılması gibi. Bugün dünde bahsettiğim gibi elyaflanan  dolap kapağı ve gerekli olan birkaç yere macun sürerek kurumaya bırakıldı ve raspa vernik işine devam edildi.

  Kıç demirini rahatça atabilmek için uzun zamandır  fikirler üretmekte idim. İki çıpam var biri 10 kg diğeri de yaklaşık 4 kg ağırlığında.  Normal gibi görünen uygulama  ağır olanın baş demiri hafif olanın kıç demiri olarak kullanılması.  Ancak ben bunun tersini uygulamak istiyorum.

  Nedenine gelince; hemen her gün farklı barınaklarda gecelemek zorundayım. Şeklini şemalini bilmediğim bir yerde Devekuşu nu en rahat şekilde baştankara bağlamak mantıklı olmakta. Havaya göre yere göre değişse de en kolayı bu. Baş tarafa  geniş boynuzu da bu durumda tekneden rahat inmemi sağlaması için yapmıştık. Ağır demiri adeta tonoz gibi kullanarak bağlanmayı planlıyorum.  Kıçtan ağır demiri rahat atmam ve kıçtankara yanaşmalarda arkada çıkıntı olmaması için Deniz katlanır bir makara yapmayı önerdi. Kendi imal edecek ve sanırım kullanışlı da olacak. Bir yerlerden çıkma bir yelken vinci de bulabilirsem, demiri koparma anında fazla zorlanmam diye düşünüyorum.

    3.Mayıs.2018 Perşembe

  Krom lamalarım geldi. Geldi ama benim açılmasını söylemeyi unuttuğum bir delik vardı. Denizin dükkanda o delikleri açarak içine diş açtıktan sonra Devekuşu na gelerek yerine alıştırdım. Yeri tam simetrik olmadı ama beni havuzluktan başa geçerken kapıya asılmaktan ve asıldığımda kapının geri gelerek dengemi bozmasından kurtaracak. Üstüne koyacağım tahta parçaları alttan biraz traşlamam gerekiyor ancak az önce vernik attığım için ortalığı toza bulamanın bir alemi olmayacak. Yarın sabaha bıraktım.
  Rutin olarak vernik atıldı. Elyaflanmış,macun atılmış dolap kapağı köşesi ne zımpara yapılarak astar sürüldü. J)

  4.Mayıs.2018 Cuma

  İkinci aküm de pert olarak devre dışı kaldı. Neuromarin  akü sponsoru olarak bana 100 Ah bir çıkma jel akü ayarladı. Bu ve diğer akü ile  telefon vs şarjında sıkıntım olmayacak. Ama soğutucu için panellerim yetersiz. Velev ki panel olsa nereye takacağım. İki küçük paneli zor sığdırdım. 2x15 watlık güneş paneli ile anca aküleri dolu tutabilirim.



  Çook eskilerden arabaya için aldığım bir koruma kabım vardı. Diğer seyirlerde sabah dondurulmuş su alarak içine yerleştirdikten sonra, bozulacak veya soğuk kalmasını istediğim şeyleri en az bir gün saklayabiliyordum.  Akü ile besleyabilmem  imkansız. Hazır burada 20 tl lik liman elektiriği almışken bir denemek istedim. Tüm gün çalışırsa işe yarıyor. Uğradığım yerlerde karadan elektirik alarak bu koruma kabından faydalanabilirim.



  Bugün gene rutin işler yapıldı ama akşamki vernik biraz heyecanlı oldu. Hava bulutlu ve tahmin siteleri yağmur yağacak diyordu. Yağmur yağmadan bir kat daha atabildim ve hala yağmur yok.



  Kapı üstü tutamakları yerine takıldı.dünden astarlanan yerler boyandı. Hepsi hepsi bu. Yarın, Pazar ve pazartesi yağmur ihtimali oldukça yüksekmiş. Verniğe mecburi  ara verip başka işlerle ilgilenebilirim. Pimaş halkaları zımparalamak gibi.

  Haftaya görüşmek üzere.
 

















0 yorum: