Devekuşu 2018 Seyir Öncesi Hazırlıkları-5 (6-16 Mayıs)


   5.Mayıs. 2018 Cumartesi
   Hava bulutlu ve yağmur bekleniyor. Sabahtan bir kat vernik attıktan sonra havanın serin olmasını fırsat bilerek başaltına let ışık hattı ve küçük bir pervane monte ettim. Ayaklarımı uzatarak kitap okumama yarayacak bir yatırım oldu bence.
  Öğlen saatlerinde bulutlar dağıldığı zaman kısa bir süreliğine sıcak yapmasına rağmen hava genelde bulutlu. Akşamüzeri risk alarak bir kat daha vernik sürdükten sonra maskeleme bantlarını söktüm. Tahminime göre iki gün vernik çalışması yapamayacağım ve kat arası zımpara yapmam gerekecek.
  6.Mayıs.2018 Pazar
  Beklenen yağmur sabaha karşı 03:00 sularında başladı. Gün boyu devam eden yağmur, bana biraz dinlenme imkanı sunmuş oldu.
  7.Mayıs.2018 Pazartesi
 Sabah serin ve bulutlu bir hava vardı. Dün akşamdan kalan yağmur damlaları hala verniklediğim parçaların üzerinde duruyordu.
 Saat 10:00 civarı bulutların arasından güneş arada kendini göstermeye başlamıştı. Güneşe rağmen yağmur damlaları yere inmeye devam ediyor. Akşamüzeri bulutlar dağılmaya başladı. Direk dibindeki tutkal ve macun artıklarını temizleyerek zaman öldürmeye çalıştım. Daha sonra da verniklenecek parçaları zımpara ile çizdim.




  Saat 20:00 den sonra tekrar bulutlar geri döndüler. Akçay tarafı kapkaranlık oldu. Bir yerlere inen yağmurun etkisiyle esen rüzgar burayı serinletmeye yetti.
  8.Mayıs.2018 Salı
  Dün yetiştiremediğim küpeşteyi zımparalama işine sabahtan başladım. Vernik konusundaki asıl sıkıntım, zemindeki tahtanın düzgün olmaması. Ayrıca geçen üç yıldaki çarpma ve çizikler de ahşabı zımpara ile hazırlama aşamasında tam olarak temizlenememişti. Bu nedenle tam olarak düz ve prüzsüz zemine ulaşamadım.



  Zımpara ile bir tur çizdikten sonra zımparalama işini derinlemesine uygulamaya karar verdim. Bu işlemi  dolgu verniğinde yapmam lazımdı ama aklım başıma geç geldi. Normal şartlarda yarın akşam 20.ci kat vernik uygulamam bitecekti ancak arada çalışılmayan günleri eklediğimde  ayın 13 ünde tamamlanıyor. Şimdi yaptığım derin zımpara işlemi ile de önceden sürdüğüm 3-4 kat verniği mutlaka geri almış olabileceğim ihtimalini de eklersem 15 Mayıs a veya malzeme bitene kadar  verniğe devam etmek doğru olacak.
 Küçük parçalar, tutamaklar gibi güverte üzerinde kalan malzemeye tekrar karaya çıkmadan müdahale edebileceğim için bu parçaların verniklenme sürecini bitirdim. Bundan sonra karaya çıkmadan müdahale edemeyeceğim küpeştenin vernik uygulamasına devam edeceğim.
 Bu akşam paserella masamı test ettim.



  9.Mayıs.2018 Çarşamba
 Tutamaklar cıvata somun kullanılarak takıldı.
  10. Mayıs.2018 Perşembe
 Vernik arası denize girmek için hazırladığımız merdiven tasarımı devam ediyor. Yarın bir çözüm bulmayı ümid ediyorum.
  11.Mayıs.2018 Cuma
 Sabah başlayan yağmur öğleye doğru bulutlar azalmasına rağmen devam ediyor. Yağmur serinliği içeride bazı çalışmalar yapmak için ideal zamanlar oluyor benim için. Başaltı dolabını düzenlemek veya termos kutusuna yer bulup denemek gibi.
  12.Mayıs. 2018 Cumartesi
 Krom merdiveni nihayet istediğim uzunluğa getirerek yerine alıştırdık. Bu arada derinlik göstergesinin aynasını da kıçta bir yere monte ettik.



 13.Mayıs.2018 Pazar
Beni de artık bayan vernik işine devam etmek dışında bir şey yapmadım desem yalan olmaz.
  14.Mayıs.2018 Pazartesi
 Direk ucuna takacağımız krom parça nihayet geldi. Yerine denedikten sonra çarmıh ve başıstralyayı bağlayacağımız yerleri tespit ettik ve oralara birer halka kaynatmak üzere Deniz sanayiye götürdü.Yarın ana direği dikmeyi planlıyoruz.
  15.Mayıs .2018 Salı
Öğlenden sonra ana direği Deniz in yardımıyla diktik. Yerde kalan diğer ahşap parçaları teknenin üzerine alarak ortalığı biraz da olsa toparlamış oldum. Mizana direğini yerine koymaya çalıştım ama sıkıştı ve yerine oturmadı. Hem direğe hemde geçtiği yuvaya sürdüğüm verniklerin kalınlığı rahat geçmesine engel oldu. Zorlayarak yerine geçirdim ama daha sonra çıkarmam mümkün olmadı.



Yarın İstanbul a gideceğim. Hem arabayı bırakacak, kirli çamaşırlarımı yıkayacak ve aklımdaki bazı eksikleri alarak 24. Mayısta 12:00 uçağıyla geri döneceğim.
  16.Mayıs. 2018 Çarşamba
 Önce Bursa ya Hastahaneye uğrayıp tahlil için kan verdikten sonra İstanbul a vasıl oldum.
 Kısa bir ara.





0 yorum: