Bademli

                               Dikili Balıkçı Barınağından Çıkarken İskelemdeki Dikili Görüntüsü


   Tüm gezi sırasında daima burun dönüyorum. Kıyı seyrinin kaderi sanırım bu. Dikili den çıktıktan sonra da burunları dönerek ilerliyorum. Tayfun kaptanın önerdiği Maldivler de bile bunu göremezsin dediği iki adanın arasındaki sığlıktayım. Dip pırıl pırıl. İlerledim ve ılıca tarafına dönerek kalem adası ile ana kara arasında demirlemiş olan iki yelkenlinin yanına demir attım. Ahhhh bir buzlu bira olsa şimdi.
 

                                                       Tepelerde devem eden inşaatlar


                                              Bademlide İki Ada Arasındaki Güzellik







   İçeri girerek kendime bir kahve yaptım. Dün aldığım meyvelerden yedim. Yalnız olunca yapacak pek fazla şey yok. Sonunda Çandarlı ya doğru yoluma devam ettim.

                                                                 Bademliden çıkış Ilıca



Ilıca da balık çiftlikleri başlıyor. Burnu geçtikten sonra ileride sancak tarafında adalar göründü. İskelemde tersane benzeri bir bina var. Önü martı yığılı . Sancağımdaki adalarda bir yığın balık çiftliği var. Bu berbat bina da sanırım onların işletme binası.













6 yorum:

  1. Fotoğraflar tek kelimeyle harika.

    YanıtlaSil
  2. Ahmet ÇATMADIM19 Mart 2013 11:19

    İsmail Abi sabırsızlıkla ve heycanla okuyorum yazılarını. Harika muhteşem bir deneyim. Umarım ben de bir gün böyle bir gezi yaparım. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarın en kısa zamanda arzun gerçekleşir. Bu konuda yapabileceğim bir şey varsa her zaman desteğe hazırım. Olmadı bu sene takıl bana. 23 Nisan veya 19 Mayıstan itibaren aynı şekilde Marmara denizi kıyılarında olacağım.

      Sil
    2. Ahmet ÇATMADIM19 Mart 2013 17:36

      Abi ah vaktim olsa da katılsam sana gerçekten çok isterdim. Bu arada burdan yazmak doğru olur mu bilnmiyorum ama tekne aküsüne bir çakmak giriş soketi bağlayabiliriz, böylelikle şarj sorununu bir nebze hafifletmiş oluruz. Bu konuda yardım edebilirim. Hatta ben de bir yerlerde soket olcaktı bulursam vereyim sana olmadı bi tane alır hediye ederim :)

      Sil
  3. Ahmet Kardeşim. Alakana çok teşekkür ederim. Yanlız Devekuşu nun aküsü yok. Dolayısıyla soketi tekecek yer maalesef yok. Teknedeki en teknolojik alat benim cep telefonum. ışık sorununu bahçaler konan solar küçük lambalar vardır, görmüşsündür eminim onunla hallediyorum. Tekne 5 metrenin altında olduğu için sadece gece beyez bir ışık görtermek yasal olarak yeterli, o da bu işlevi görüyor. İnşallah seneye (Ekim-2013) inşa etmeyi planladığım DEVEKUŞU-2 de küçük bir akü olacak ona takarız. Çok zorda kaldığımda telefon şarjını tahtakaleden 25 Tl ye aldığım solar bir sitemle halletmeye çalışıyorum. Ama laptıp şatjı için mecburen karadan elektirirk almak zorundayım.
    Çok yoğun olsanda bu sene birkaç saatliğine olsada seni Devekuşu nda misafir etmek isterim. Rota İst a doğru olacak ve sanırım 10-15 günüm Tekirdağ- İstanbul arasında geçeceği için sence uygun olan bir yerden katılırsın.

    Kadın adama sorar ''KIÇTANKARA NE DEMEK?' Adam başka bir soruyla cevap verir ''NE KADAR SOYUNABİLİRSİN?''
    Kadın soyunur: Adam tekrar sorar ''NE KADAR DAHA?''
    Kadın daha fazla soyunur.Adam yineler ''DAHA?''
    Kadın herşeyini çıkarır,elleriyle gizlemeden bedenini öylece durur ve sorusunu yineler
    ''KIÇTANKARA NE DEMEK?''
    Adamın gözleri sulanır,
    ''SANA DOKUNMADAN GİTMEK'' der.
    Kadın ''NEDEN?''diye ağlar.
    Adam,kıçtankara bağlı teknesinin halatlarını çözer,
    ''DENİZ KADAR ÇIPLAK OLAMAZSIN,BU YÜZDEN!''

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet ÇATMADIM20 Mart 2013 18:48

      İsmail Abi bu sene mutlaka uğrayacağım yanına misafirin olacağım gelirken içkileri alır gelirim :)
      O zaman şimdiden sözümü vereyim Devekuşu 2nin aküsü ben hediye edicem. Çorbada benim de tuzum olsun.
      İstanbul Rotasında mutlaka görüşelim Abi, hiç olmazsa pazar günü uyarsa planlarımıza beraber vakit geçirmiş oluruz inşallah.
      Yapabileceğim ya da yardım edebileceğim bir konu olursa mutlaka haber ver abi ne gerekiyorsa yapmaya çalışırım.
      Deniz kadar çıplak ve heyecan verici olamazsın demek, süperdi abi ya. Ellerin dert görmesin.

      Sil