Marmara Ereğlisi



24. Nisan Çarşamba.
Saat. 6.30 güzel bir hava var.sandalda eşimin getirdiği börek le kahvaltımı yapıp liman çay bahçesine laptopu ve telefonu şarj etmek için oturdum. Liman başkanlığının açılmasını bekliyorum.
 Saat 9.30 da işim bitti. Tekrar çay bahçesine gelerek saat 11.00 e kadar oturdum. Saat 11.30 da Tekirdağ balıkçı barınağından çıkarak önce sahipsiz barınağa(Marina) uğradım.




Denizde turuncu renkli bir sıvı var. Plankton diyorlar. Dediklerine göre zararsızmış ve her yıl bu mevsimde olurmuş. Bu mikterın normal olup olmadığını bilmiyorum ama bana hiç te normal gibi gelmedi.




  Önce değirmenağzı semti daha sonra yeniçifliği geçerek Marmara Ereğlisi burnuna vardım. Buraya kadar rüzgar arada sağanak yapsın diye sağanak duasındaydım. Sanırım duam kabul olmadı. Çeyrek gaz motorla önce iki yelkenimde açık olarak , daha sonrada motor-flok  kaptan limanına vardım.



 Hava iyice kaldı. Motorla Marmara Ereğlisi ne kadar geldim. O sırada botaş ın önünden bir tanker çıkarıyorlardı merakımdan yarım saat tankeri ve römorkörü izledim. 



  Marmara Ereğlisi balıkçı barınağı çok küçük. Biryanı rıhtım diğer yanı plaj olan bir yer. Balıkçı teknelerine beşinci sıra olarak bağlandım.



  Yarın sabah Rota Silivri. (25.4.2013)

1 yorum:

  1. Ahmet ÇATMADIM25 Nisan 2013 14:56

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil