NARLI

   Narlı Kapıdağ yarımadasında Tuzla ya 1,5, Ocaklar köyüne 3, Erdeğe 7 dm mesafade, girişinde sağ tarafta kısa, derinliği 3 mt olan rıhtım devamında sığ küçük teknelerin baştan veya kıçtan bağlanabileceği küçük bir barınak. Girişte sol dipte büyük teknelerin yanaşacağı rampa var. Büyük balıkçı tekneleri ve yolcu taşıyan bazı motorlar da bu tarafa yanaşıyorlar.

                                          Barınağın girişte sağ tarafta kalan rıhtımı

 

      Barınak içinde bahsettiğim yerler dışında kayaların kenarlarına küçük tekne sahiplerinin yaptığı ahşap iskelelere veya tonoza bağlanarak duran tekneler var. Barınak güney rüzgarlarına açık.
      Köy, pardon yeni büyükşehir belediye sistemine göre Mahalle olan Narlıda feribot olarak kullanılan teknelerin yolcu indirmeleri için yapılmış bir iskele mevcut. Ancak bundan iki sene önce batmış, bir rivayete göre sigortadan para almak için sahipleri tarafından batırılmış bir tekne batığı olduğundan feribot olarak işlev yapan tekneler iskelenin ancak yanına bağlanabiliyorlar.



     Batığın çıkarılması için ben oradayken ekipler bir çalışma başlatmıştı ama akıbeti ne olur bilemiyorum.
       Narlı dan İlhanköy yönüne devam ettiğinizde plaj ve plajın bitiminde başlayan kayalıkların önündeki koyda midye yetiştirme çiftlikleri var. Güneyde Ocaklar istikametinde de denize girilebilecek kumsal ve koylar Erdeğe kadar devam etmekte.
        Eylül ün son haftası, bayram ve okullarında başlama tarihi olduğundan köy adeta boş.Önümüzdeki günlerde havanın  bozacağı ve şiddetli yağmur geleceği  uyarısı yapılmakta. Narlı da kalmak yerine çok daha korunaklı olan İlhanköye giderek kötü havayı orada atlatmaya çalışacağım.


1 yorum: