Simulasyon(Benzetim-Öğrence)- 10 İbrice

   İbrice Balıkçı Barınağı S.S. Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifi tarafından kiralama şekliyle işletilmektedir. Toplam 100 tekne kapasiteli barınakta derinlikler -1 ila -3 arasında değişmektedir. 26 32’ 37’’ D , 40 36’ 06’’ K koordinatlarındaki barınağın biri 200 metre diğeri 40 metre iki mendireği vardır.



    İbrice hakkında dalış yapanların daha engin bilgileri olduğuna eminim. Bizlerle paylaşırlar mı işte onu bilmem. İbrice hakkındaki duyumlarım ; bir sualtı harikası olduğu yönündedir.

    İbrice Yaylaköyün 8 dm doğusunda ve Güneyli nin de 9 dm kuzeybatısındadır. Benim önümde gene iki seçenek var. Biri buradan 9 dm güneydoğuya (128 e) giderek Güneyli Balıkçı Barınağına varmak ya da körfezin dibindeki adaların kuzeyinden devam ederek Kocaçeşme ve Koruköyü takiben Güneyli ye gitmek. Bir terslik olmazsa  ben ikinci seçeneği uygulayacağım.




İbrice den körfezi dolaşarak devam edersem Güneyliye gitmek için 24 denizmili mesafe kat etmem gerekecek. Kocaçeşme köyünün önünde bir iskele görünmekte ama derinlik ve bağlanabilip konaklama olasılığı nedir bilmiyorum. Ya bilen birileri söyleyecek ya da gidince öğreneceğim.



0 yorum: