Simulasyon(Benzetim-Öğrence) -12 Kabatepe(Arıburnu)

   Kayıtlarda S.S.Anafartalar ve Çevre Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi tarafından işletildiği belirtilen Barınağa geçen sene karadan gittiğimde Kooperetife sadece iç tarafta küçük bir alan bırakıldığını, geriye kalan bölgenin tel örgüyle çevrilerek Feribot şirketi tarafından kullanıldığına şahit oldum.



 Güney liden Kabatepeye olan uzaklık yaklaşık 30 deniz mili. Bu mesafe bir gün de katedileceği gibi arada bir koyda gecelenerek (hava durumu müsaitse) ertesi gün Kabatepe ye vasıl olmakta mümkündür. Ben planlamamda iki gün olarak düşüneceğim.



  Kabatepede yerleşim yeri olmadığından burada konaklamak yerine Çanakkale boğazını geçerek Asya yakasına Yeniköy e gidilip orada gecelenmesi bana daha uygun gelmektedir. Kabatepe de eğer daha önce gelinmemişse Çanakkale savaşlarının cepheleri mutlaka gezilmelidir ve bu nedenle konaklamak şarttır.



  26 16’ 01’’ D , 40 12’ 08’ K koordinatlarında bulunan barınağın 525 metre ana 310 metre tali mendireği vardır. 285 metre rıhtım uzunluğu olan barınağın toplam tekne kapasitesi 85 adettir. Feribotların kullandığı tel ile çevrelenmiş alandan diğer teknelere ne kaldığını gittiğimizde Mayıs ayının ikinci haftası olmadan öğrenip sizlerle paylaşıyor olacağım.

  Güneyli Kabatepe arasındaki yolculuğumun da farklı ve zevkli, geçeceğini düşünüyorum. Bu mesafede bulunan koyların tümünün tarihi bir önemi mevcuttur.
   Kabatepe den sonra Ege deki yolculuk başlamış olacak. Gerçek uygulamada buralara gelindiğinde takvimler Mayıs sonunu gösteriyor olacak. 

0 yorum: